Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Hvilke muligheder har du for hjælp til computeren i Aarhus?

Hvis man lige er flyttet til Aarhus, eventuelt med formålet om at studere der, kan det som Danmarks anden største by hurtigt virke som en stor og uoverskuelig by. Man kender måske ikke så meget til byen eller har måske oven i købet aldrig været der. Man kommer som tilflytter fra lille Fyn, Sjælland eller et helt andet sted i Danmark. Måske kender man ikke nogen, og har ikke noget familie boende i Aarhus, som man lige kan spørge til råds. Der er heldigvis hjælp at hente fra diverse hjemmesider og bloggere, der kan guide dig til hvilke muligheder man har som tilflytter i Aarhus. Hurtigt og nemt kan du finde hjælp til, hvilke spisesteder der er gode, hvilke butikker og shoppingcentre der er i Aarhus, og hvilke parker og andre seværdigheder Aarhus har at byde på.

Hvordan finder man den rette computer i Aarhus?

Det man ikke lige umiddelbart finder i disse mange byguides til Aarhus, er hvor og hvordan man eksempelvis kan finde den rette computer til studiet. Når man begynder på et nyt studie, er det vigtigt at have de rigtige midler til den uddannelse, man er på. En computer er en stor del af uddannelsen, da det er denne man praktisk set bruger til alt. Her skal man både kunne have plads til alle de noter, man skriver under uddannelsen, samt de større opgaver og eksamensafleveringer, som man skal skrive. Herudover skal computeren have plads til eventuelle programmer, der bruges til studiet, da man ellers ikke vil kunne lære det man skal eller vil kunne følge med. Man bør herudover overveje, hvor meget man vil sikre computeren mod virus og hackere, og på hvilken måde dette skal gøres. En computer uden webcam i er eksempelvis en start, da et webcam kan fungere som et adgangsvindue for eventuelle hackere. Derudover skal man sikre sig, at den computer, man køber, kan håndtere de anti-virus programmer, som man gerne vil installere på computeren. Det er vigtigt, at sikre sig, at ens vigtige data ikke går tabt, og at man ikke skal til at bruge penge, som man ikke havde regnet med at skulle bruge på endnu en ny computer. I Aarhus er der mange steder, hvor man kan få yderligere hjælp til køb af computer, samt indstillinger af software. Heriblandt Labtech Data, Aarhus Computer Service, og Proshop.

Hvis man yderligere er interesseret i, hvordan man gebærder sig i Danmarks anden største by, Aarhus, og hvilke muligheder man har som studerende, er denne byguide til Aarhus værd at tage et kig på.