Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Antivirusprogram til studievenlig pris

Har du fået installeret et godt og ordentligt antivirusprogram på din computer? Det er nemlig ikke alle, der får installeret et program, inden de bliver ramt af virus. Et godt antivirusprogram koster penge, og det kan især afholde studerende fra at få et program på computeren. Fra tid til anden kan du dog få studierabat på et antivirusprogram. Læs videre i teksten, og bliv klogere på dine fordele ved at købe et antivirusprogram.

Hvad gør et antivirusprogram helt præcist?

Kort fortalt beskytter et antivirusprogram mod malware. Hvis dette ord lyder fremmede for dig, følger der en forklaring på dem. Malware er en overordnet betegnelse for programmer, der udfører uønskede kommandoer på din computer. Et enkelt eksempel på dette kunne være adware:

Adware er kort fortalt en digitaliseret reklame. Har du f.eks. oplevet, at du har været inde på en hjemmeside, hvor der pludselig er poppet en annonce op for noget, der ikke var relevant for din søgning eller den hjemmeside, som du var inde på? I dette tilfælde har du været i kontakt med adware. Nogle ville måske tænke, at adware er harmløst, men det kan være irriterende og belastende at skulle se på og lukke ned for. Derudover er noget adware en direkte vej til en virus på computeren, såfremt du klikker på reklamen. Måske opdager du ikke, at du har fået en virus på din computer, men langsomt over tid indsamler den følsomme oplysninger om dig, hvilket kan resultere i hacking eller identitetstyveri.

 

Som du kan læse, er adware højst uønsket. Dog findes der mange flere malwareprogrammer, der gør uønskede ting på din computer. Hvis du nu kan se fornuften i at få installeret et antivirusprogram, kan du her se, om der følger studierabat med til et program.

Beskyt dine følsomme oplysninger med et professionelt antivirusprogram

I dag har vi mange personlige oplysninger liggende på vores computer. Det drejer sig både om din bank, Skat, personlige breve i form af e-boks, personlige dokumenter, osv. Derudover bliver din internethistorik også overvåget, hvis du bliver offer for et malwareangreb. Du kan kun beskytte dine oplysninger samt internettrafik med et ordentligt antivirusprogram.

 

Der findes enkelte gratis udgaver af antivirusprogrammer på nettet. Dog er disse programmer sjældent tilstrækkelige i deres beskyttelse af din computer. Derudover er mange af de ’gratis’ versioner kun gratis i en tidsbegrænset periode. Derfor kan det bedst betale sig at købe og installere et ordentligt og professionelt antivirusprogram fra starten af.

Hvem har brug for et antivirus program?

Som indehaver af en computer er det altså essentielt at have installeret et antivirusprogram. Installér dit antivirusprogram i dag, og få gavn af dets beskyttelse af dine personlige oplysninger. Du bør også installere et VPN-program som krypterer din datatrafik, imens du surfer på internettet. Hvis du er ejer af et firma, er det også essentielt at have et antivirusprogram installeret. Også selvom dit firma måske ikke benytter sig af nogen form for IT, indberetter vi alle Skat, moms osv. via computeren i dag. Så ligegyldigt om din computer står derhjemme eller på arbejdet, er det vigtigt, at du også beskytter firmacomputeren.