Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Tips til at rejse problemfrit, som flyruterne åbner op

Det er første sommer, efter COVID-19-udbruddet ramte Europa, og i løbet af få måneder er vores virkelighed blevet ændret ret dramatisk. Et af de områder, hvor man hurtigt oplevede forskellen var flytrafik, der pludseligt blev stoppet helt. I Europa er vi nu begyndt at opnå grænserne stille og roligt op, og det har betydet en lille stigning i turisme og flyafgange. Med de mange nye omvæltninger kan det være en stressende oplevelse. Derfor giver i denne artikel gode råd til, hvordan du kommer gennem oplevelsen uden problemer.

Fleksibilitet er den nye standard

Før i tiden havde mange tendens til at købe standardbilletter, der ikke kunne flyttes til andre datoer – i hvert fald ikke uden at skulle hive den store pengepung frem. Derfor vil det være en god idé at købe mere fleksible billetter, så du er sikker på, at du kan rykke dem eller få dine penge tilbage, hvis uheldet skulle være ude.

Tag noget for nerverne

Hvis du generelt er bange for at flyve, eller du føler dig usikker på den nye situation, så kan du drikke eller tage fx urter i pilleform som bl.a. lægebaldrian. Denne urt har været kendt siden oldtiden for dets afslappende virkninger på mennesker. CBD og dets reduktion af angst er efterhånden også velkendt blandt rejsende. Du skal dog altid tjekke lovgivningen, hvis du planlægger at rejse med CBD. Hovedreglen er, at produktet skal have et THC-indhold på mindre end 0.2%, men der findes forskellige regler i Schengen, USA og Canada.

Lav en liste over de nye fornødenheder

I mange lande og lufthavne er de nye regler, der gælder. Derfor anbefaler vi, at du overvejer følgende:

-       Hav altid et mundbind på dig, da det kan være obligatorisk i flere lande på offentlige steder. Mange lufthavne og butikker kræver også, at folk har ansigtsmaske på, inden de kan komme ind;

-       Sørg selv for at forberede din mad og drikke inden afrejse, så mindst mulige mennesker kan have været i kontakt med, hvad du putter i munden. Desuden kan man heller ikke længere vide, om butikkerne nødvendigvis er åbne;

-       Husk altid at medbringe håndsprit eller en anden form for desinfektionsmiddel, som indeholder mere end 65% alkohol;

-       Tag hensyn til andre. Det er en god idé at holde afstand og huske på, at hvis andre også virker stressede, så hjælper det ikke at lade det køre op i en spids. Vi er alle i samme båd og føler den ubehag.

Følg altid instruktioner og råd

En anden god tommelfingerregel er, at du bør lytte ekstra godt til personalet i lufthavnen, da de er blevet trænet i, hvordan de skal håndtere denne situation. De vil derfor være din bedste guide gennem hele forløbet.

Derudover bør du følge reglerne og vejledningen både i dit hjemland og de lande, som du rejser til. Husk at altid hoste væk fra andre og ned i ærmet. Vask hænder hver gang, du har været på toilettet, har haft kontakt med overflade eller rørt ved dyr og mennesker. Du bør også undgå at tage hænderne op til ansigt, mund, øjne og mere.

Hvis du ser andre med eventuelle symptomer, skal du naturligvis holde afstand.