Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Din guide til en bedre økonomi

Privatøkonomi bliver vi ikke undervist i i folkeskolen. Vi er mange, der ikke kan overskue, hvor vi skal starte henne, når det kommer til vores privatøkonomi. Vi betaler til de ting, vi bruger, og det kan vel ikke være anderledes? Måske har vi taget nogle lån i tidens løb, og dem kan man vel kun komme ud af ved at afbetale, til lånet er indfriet?

 

Det er faktisk ikke så sort/hvidt, når det kommer til udgifter. Vi forstår dog godt, at det kan være en uoverskuelig affære - netop fordi vi ikke lærer at håndtere det, før vi er nødsaget til det, nemlig den dag vi skal flytte hjemmefra.

 

Men der er altså nemme metoder, der kan tages i brug, hvis du vil skabe en bedre privatøkonomi. Det er altid muligt at ændre på sine udgifter (medmindre du har bundet dig til noget i en periode). Vi har listet tre tips til dig, der nemt vil skabe en bedre privatøkonomi.

 

  1. Omlæg eller saml dine lån

Har du flere lån? Eller blot ét som er uoverskueligt dyrt? Det er oplagt at refinansiere lån eller samle din gæld i et samlelån. Efter det nye ÅOP-loft er det blevet ulovligt for låneudbydere at lægge en ÅOP højere end 35% på det lån, du får tilbudt. Det vil sige, at hvis du har taget lån, før ÅOP loftet trådte i kraft, kan du sidde med alt for dyre lån. Du kan nemt undersøge, hvilken bank, der har det billigste samlelån og refinansiering af lån via sammenligningstjenester for lån.

 

  1. Planlæg madlavningen

Måske kan det hjælpe dig, at du sætter dig ned hver søndag og laver en madplan for ugen. De spontane indkøbsture kan føre til, at du køber ting, som du egentlig ikke har brug for, og i sidste ende, kan du have brugt mange penge på impulskøbene. Hvis du laver en plan - eller blot en huskeseddel - når det kommer til madlavning og indkøb til dette, kan du spare en del penge. Hvis du gerne vil have inspiration til madretter, hvor du kan bruge de samme grøntsager, kan du med fordel downloade en app som Mealime, som kan hjælpe dig med at lave en madplan.

 

  1. Mindsk faste udgifter (Ja, det er muligt at gøre uden at mærke det)

Du betaler sikkert til et mobilabonnement? Kan det blive billigere, uden at du kan mærke det? Der findes mange forskellige abonnementer - hvis du har 30 gb data, kan det være, at du ikke bruger det hele? Kan du nøjes med 20 gb data? Du kan altid kontakte din teleudbyder og spørge, om de kan give dig en bedre pris på det abonnement, du har nu. Det gælder også for forsikring og andre faste udgifter.

 

Det behøver ikke at være uoverskueligt at få en bedre privatøkonomi. Det kan virke uoverskueligt, men små ændringer kan gøre en kæmpe forskel - uden at du skal føle, at du går på kompromis med din levestandard.

 

Artiklen er skrevet af Lendo. Lendo er en sammenligningstjeneste for lån. Vores mission er at give låntagere mere magt i låneprocessen, og vores mål med denne artikel er at give dig redskaber til at få en stabil økonomi.