Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Slip for annoncer og tracking i din browser med Avast AntiTrack Premium

VI bruger stadig mere tid online. Ofte er det her vores arbejde foregår, det er her vi holder fri, og det er sågar her flere og flere af os køber ind. Det vil sige, at internettet bliver et stadig mere og mere konkurrencepræget sted. Der skal gerne tjenes penge på alt, og når man ikke kan tjene penge på sit indhold, så må man jo tjene penge på sine besøgende. Det bliver der derfor gjort i stor stil.

Det estimeres, at omkring 75% af alle hjemmesider tracker dig på den ene eller den anden måde. Det kan være alt lige fra bare at give dig en cookie, så de i fremtiden ved, hvem du er, til at granske alle dine klik nøjsomt.

Så meget trackes du online

På den måde kan de nemlig i fremtiden finde ud af, hvordan de designer deres hjemmeside bedre, så den indbyder mere til klik. I alle sammenhænge er Google dog mesteren til at tracke dig, hvad du sikkert også har hørt fra flere kanaler. De tjener nemlig ikke deres penge på at være søgemaskine, men på at være annonceudbyder.

Det betyder, at de tjener flere penge, jo bedre en karakteristik de kan lave af dig og din personlighed på baggrund af, hvad du søger på. Lad os nøjes med at sige, at de er blevet skræmmende gode, og at vi ikke aner, hvornår vores reklamer spiller på vores personlighed, på en måde, vi slet ikke vidste var muligt.

 I det hele taget er manglen på privatliv på nettet en anelse foruroligende. Særligt hvis man er typen, der ynder at bruge tid online, kan det virke, som om man lige har opdaget, at nogen har stået og kigget en over skulderen og har noteret alt.

Ikke engang den sammenhæng kan dog helt fange situationens seriøsitet. Bagefter bliver oplysningerne nemlig solgt til virksomheder, mens den hemmelige notetager hele tiden bliver bedre og bedre til sit job.

Det bedste våben i kampen mod tracking

Heldigvis er der dog mulighed for at undgå den slags, hvis bare man ønsker det.

Et af de bedste våben i krigen mod den hemmelige notetager er for eksempel en såkaldt antitracker. Heraf er en af de bedste dog programmet kendt som Avast AntiTrack Premium. Besøg Avast Danmark, hvis du gerne vil gå helt ned i detaljerne med deres antitracking software.

Med Avast AntiTrack Premium kan du ikke bare slippe for trackers og generelt være anonym på internettet. For nogle er det vigtigste nemlig, at de bliver fuldstændig fri for reklamer i browseren. Har man aldrig prøvet det før, kan det være en næsten sær, om end utroligt befriende følelse. Reklamer er nemlig ikke kun irriterende, fordi de er tegn på, at man til enhver tid bliver set over skulderen. Ofte er de også med til at ødelægge oplevelsen online, og dækker for eksempel ofte over indhold.

Alt det kan du blive fri for med en antitracker.