Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Din online købsguide på senge - lige her

Hvad skal du vide, når du handler senge? Der skal være styr på alt lige fra det helt basale som størrelse, højde og længde, til sengetæpper, betræk og pude.

Hvis du vil have den bedste søvn, skal du have indkøbt dig de bedste muligheder for den. Har du prøvet at sove i sovepose på et liggeunderlag og vågne op slet ikke være udhvilet, så ved du, hvor stort et behov du har for den gode søvn.

Den er en forudsætning for, at du starter og slutter dagen på en god måde. Så for alt i verden, find den allerbedste seng.

Den gode søvn kræver en god seng

Det underlag, der holder dig fra jorden, har en indflydelse på din søvn. Så langt burde vi alle sammen være med.

Sengen er mødet med søvnen og morgen, når vi genopstår. I alle de timer, hvor vi ikke er ved bevidsthed og altså ikke erfarer, hvad der sker fysisk omkring med vores vågne hjerne, er det kroppen og drømmehjernen, der tager over.

Vi er ikke direkte bevidst om, hvad der sker med os, når vi sover. Ofte er det lige et udsnit fra en drøm, at puden var rigtig dårlig eller personen, der snorker ved siden af dig, som vi husker, når vi står op.

Vi lægger derfor sjældent mærke til vores søvn, medmindre der er gået noget helt galt. Hvis du er faldet ud af din seng, du ikke kunne sove eller du havde mareridt hele natten, så husker du natten/søvnen.

Men sengen er ofte en af de helt store energityve. Faktisk kan en dårlig seng, der medfører dårlig søvn, have kæmpestor betydning for din trivsel i hverdagen og generelle sundhed.

Med en bedre søvn lever du længere.  Så køb seng online - det kommer du ikke til at fortryde!

Optjen mere energi til den lange hverdag

Og hvilken seng skal du så finde. Det skal ikke bare være en seng, du kan falde sammen i og aldrig komme op fra.

En for blød seng kan have negativ indvirkning på din holdning og krop. En alt for hård seng er ikke på samme måde negativ for din holdning, men kan føles ret så ubehagelig og derfor forårsage dårlig søvn eller søvnmangel.

Sengen skal selvfølgelig være komfortabel, det samme skal din dyne og hovedpude. Men når du køber din seng på linket så tænk kraftig på, at sengen skal bruges til at sove i.

Du skal ikke købe dyne, pude, topmadras osv., ud fra hvad der bare er rart eller og fungerer som et godt sted at læse. Din seng skal først og fremmest fremme din søvn.

Prøv sengen, før du køber den

Hvor du finder den perfekte seng online, kan være en udfordring. Ofte vil du være nødsaget til at tage i en sengehandel og prøve en model eller to.

Det giver en bedre forståelse for målene, for komforten og prisen.

Men bare fordi du prøver en seng i en sengehandel, behøver du ikke betale deres høje priser. Derfor skal du finde gode senge online.