Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Før du køber gadgets: få styr på økonomien

Der findes et utal af sjove, skøre, nyttige og fede gadgets, som de fleste instinktivt bare får lyst til at eje ved første øjekast.

Det er der intet i vejen med, for mange af de teknologiske påhit kan uden tvivl gøre dagligdagen nemmere og er skægge at vise vennerne.

Men før man begynder at købe en masse gadgets, er det rigtig fornuftigt at have ordentligt styr på sin økonomiske situation.

Nok behøver de forskellige ting ikke at være specielt dyre, men det kan alligevel hurtigt løbe op, hvis man ikke passer på.

Derfor kan det være en god idé at give sin økonomi et grundigt kig, før man kaster sig ud i gadgeteventyret.

Vælg din bank med omhu

Et godt udgangspunkt for en sund økonomi er at vælge den rigtige bank lige fra starten, og man kan passende få inspiration på BankPortal.se.

Med gode bankrådgivere går det sjældent alvorligt galt, når det kommer til ens privatøkonomi.

Derfor kan det være en god idé at forhøre sig blandt venner, bekendte og familie om, hvor der generelt findes de bedste rådgivere.

Det er eksempelvis ikke smart, hvis man får at vide, at man bør optage et stort lån, hvis renten er skyhøj og uforholdsmæssigt dyr.

Hvis man skal låne penge, kan man også tage et kig på Bank-laan.dk for at blive klogere.

Banken skal altså kunne agere ens højre hånd, når det kommer til økonomien, og derfor bør man ikke vælge hvem som helst.

Spar lidt penge, hvor du kan

En anden god idé er at forsøge at spare lidt penge i dagligdagen, hvor det er muligt og oplagt.

Det kan eksempelvis være rigtig smart at gå på tilbudsjagt, når man er ude for at handle ind, og det er ovenikøbet sjovt at jagte de billigste varer.

På den måde kan der hurtigt spares flere hundrede kroner hver eneste måned, som kan lægges til side, så man har en økonomisk buffer.

Man kan også overveje, om man har nogle dyre, måske endda usunde vaner, som man passende kan komme til livs.

Måske ryger man en pakke smøger om dagen, måske spiller man lidt for meget på nettet, eller også spiser man bare alt for meget slik.

Uanset hvad er der mange penge at hente, hvis man opgiver sine dårlige, dyre vaner, ligegyldigt hvad de så måtte være.   

 

Husk at bruge pengene

Selvom de selvfølgelig ikke skal ødsles væk, er penge som udgangspunkt til for at blive brugt.

Man bør ikke lade store summer kede sig for meget på en bankkonto, specielt ikke, når de fleste banker indfører negative renter i 2021.

Derfor er det ikke usmart at bruge en del af de penge, man hver måned kan spare på madbudgettet eller de dårlige vaner.

Og hér er det jo helt oplagt at købe nogle superfede gadgets, som man kan lege og eksperimentere med – man skal jo også huske at have det sjovt.