Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Tag de bedste beslutninger

Vi lever i et samfund, som er præget af fejlkøb og en generel forbrugerkultur. Hvis man køber uden at undersøge nok, vil man ofte ende op med ikke at bruge produktet så meget. Dette er en dårlig ide både for klimaet og for din egen økonomi. Det er derfor vigtigt at tænke over og undersøge det, som man overvejer at købe. Informationen kan man f.eks. få ved at læse andres anmeldelser og råd om, det du overvejer at købe. Det er selvfølgelig ikke altid lige nødvendigt, man gør det ofte kun ved større køb. Det kan dog også i mange tilfælde hjælpe med, hvad nogen vil betegne som små køb. Dette kunne være tøj, så man undgår det ender bagerst i klædeskabet. Vi vil her hjælpe med, hvor du bedst søger information om disse produkter.

Søg informationen de rette steder

Når man så skal ud at søge information, er der en del man skal være opmærksom på. Her kommer kildekritik i brug. I mange tilfælde går folk blot ind på trustpilot og tjekker anmeldelser, eller læser anmeldelserne på forretningens egen hjemmeside. Her skal man dog lige tjekke en ekstra gang. Trustpilot er i essensen lavet til at finde snydere, som aldrig leverer dit produkt, derfor bliver der ofte bedømt straks efter produktet er leveret, og der bliver primært vurderet på fragt og service. På fabrikantens egen hjemmeside skal man altid være opmærksom. Selvom der står, at andre har skrevet dem, kan procenten vælge enten at fjerne dårlige anmeldelser, ellers så laver butikken i nogle tilfælde også anmeldelsen selv. Dette er ret åbenlyst ikke til at stole på, derfor er det vigtigt at finde information eksterne steder.

Tag brugervejledninger i brug

Når man så skal ud at finde ud af noget om det man ønsker at købe, er det som sagt vigtigt at finde de rigtige steder at få sin information fra. Dette kunne f.eks. være fra brugervejledninger og andre test, hvor eksterne tjekker produktet. Disse indeholder ofte en sammenligning med andre produkter på markedet, og forholder de sig ofte også til prisen. Disse brugervejledninger kan findes mange forskellige steder. Mange af de traditionelle massemedier har en form for brugervejledning. Det kunne f.eks. være aviser, de indeholder dog primært mad og vin, og en smagstest af disse. Disse kan klart anbefales, da de er troværdige kilder. Hvis man gerne vil have fat i andet end mad og vin, er der dog også hjælp at hente andre steder. Der er nemlig hele hjemmesider der har specialiseret sig i udelukkende at lave anbefalinger til, hvilke køb du skal gøre dig. Da disse virksomheder har dette som direkte speciale, har de ofte et stort udvalg og mange forskellige produkter. De vil oftest også sørger for at være helt uafhængige af virksomhederne de tester for, da de ellers mister deres troværdig. En hjemmeside der har specialiseret i netop dette kan findes hos brugervejledning.dk. Hjemmesiden er et helt uafhængigt medie, som rådgiver folk om alt fra løbehjul til elevationssenge.