Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Sådan bliver du mere effektiv, når du arbejder hjemmefra

I de sidste par år, er flere og flere begyndt at arbejde hjemmefra. Nogle elsker det, men andre har svært ved at få dagen til at løbe rundt, enten på grund af dårlig teknik, manglende kontorplads eller koncentrationsbesvær. Men sådan behøver det ikke være. Især ikke i den digitale tidsalder, hvor det vrimler med digitale løsninger på arbejdslivets problemer.

Ved at være mere opmærksom på de potentielle udfordringer ved hjemmearbejde kommer du bedre problemerne til livs. Her er et par tips til, hvordan du bliver mere effektiv.

Få styr på det tekniske

En af de vigtigste ting, når du arbejder hjemmefra, er teknikken. Sørg for at internettet er hurtigt nok til at udføre dine arbejdsopgaver, og opsæt din computer med alle de programmer og apps, du har brug for. At arbejde derhjemme kræver nemlig lidt ekstra. Ikke nok med at det er lettere at blive distraheret af fjernsynet og de huslige sysler, oplever mange uventede tekniske problemer, der kan sætte en dæmper for ens flow og gode ideer. Derfor er det vigtigt, at du tester, om alt fungerer. For der er intet værre end at måtte misse deadlines og aflevere halvdårlige opgaver, fordi teknikken svigter.

Udnyt nye digitale løsninger

Du er sikkert blevet ferm til at holde møder på Zoom eller Teams og bruge apps og chatsystemer til at kommunikere med dine kollegaer. For lige meget hvad dit arbejde omhandler, og hvilke interesser du kaster dig over i frokostpausen, er digitale løsninger uundværlige i hverdagen. De forbinder os med hinanden og giver os mulighed for at være mere effektive med vores tid. Et eksempel på dette er investering. Hvis du tit besøger investeringssider, sparer du tid og energi ved at bruge et handelssystem eller hjemmeside som f.eks. bitcoineranew.com/se . Og der findes mange andre derude.

Pas på kroppen og helbredet

Hvis du har haft problemer med ryggen eller nakken efter hjemmearbejde, er du ikke den eneste. Alt for mange ved ikke, hvordan de skal sidde foran deres computer, eller opsætte hjemmekontoret uden at tage højde for ting som siddestilling, højde og komfort. En simpel ting som et skærmbord og en separate mus og keyboard til din bærbare gør en kæmpe forskel for dit velvære. Det er nemlig langt bedre for kroppen at have skærmen i øjenhøjde. Så find et stille hjørne i hjemmet, hvor du ikke bliver forstyrret, opsæt dit hjemmekontor og tag små pauser for at strække benene.

Læg en plan for din arbejdsdag

En plan er altid godt, især når man arbejder hjemmefra. Når du ved, hvad du vil opnå, og hvornår du ønsker at gøre det, bliver du mere effektiv. Derfor kan en simpel ting som at skrive en liste hver morgen, før du går i gang – på papir eller med en planlægningsapp - gøre en stor forskel. Noter dig dine deadlines, pauser og mål for dagen eller ugen og få bedre struktur og overblik. Og når det hele kører, er det vigtigt, at du strækker benene og tager pauser. Præcist som du ville have gjort det inde på kontoret.