Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Styrk din sikkerhed online med d3 råd

Online sikkerhed er vigtigt, især når man er aktiv bruger af nettet. Selvom du kan føle dig uinteressant i det store billede, så kan man aldrig helt vide sig sikker. Det er derfor godt at tage nogle sikkerhedsforanstaltninger i aktiviteten online. Her følger tre råd til at øge din sikkerhed.

De fleste bruger meget tid på nettet, da det er her vi finder informationer og udfører diverse nødvendige aktiviteter. Det kræver en god forståelse for nettet at kunne gebærde sig uden de store udfordringer eller farer, men selv for den mest rutinerede bruger kan det være vanskeligt at undgå fælder eller havne på uheldige hjemmesider. Der er selvfølgelig nogle sikkerhedsforanstaltninger, man kan benytte sig af for at skabe større sikkerhed i sin færden online.

Benyt dig af sikre sider

Det kan måske forekomme dig vanskeligt, hvordan du skal afgøre om en side er sikker. Men der er heldigvis nogle tips, som er ganske lette. Du kan orientere dig efter, at der er et s i https: - altså i begyndelsen af IP-adressen. S’et står nemlig for secure, derfor kan du på en hjemmeside med dette S føle dig sikker. Et andet pejlemærke er, at du kan holde udkig med et symbol som en lås inden IP-adressen. Den har samme effekt som s’et. Foruden de to tips skal du blot forsøge at bruge din sunde fornuft og vurdere de sider, du betjener dig af. Især hvis din aktivitet involverer økonomiske overførsler eller andet finansielt, som hvis du for eksempel holder dig opdateret på investeringer på 1k-dailyprofit.com/se. Eller hvis du skal foretage dig et køb hos en butik online. I disse situationer er det selvfølgelig vigtigt, at du er ekstra opmærksom på sikkerheden.

Installer antivirusprogram

Ved at installere et antivirusprogram på din computer kan du gardere dig mod uheldige situationer med skumle sider. Det kan være svært at undgå at komme ind på nogle usikre sider, da man ikke kan vide, før man klikker på linket, hvor man bliver ført hen. I disse situationer er det særligt vigtigt, at man har installeret et antivirusprogram. Med sådan et i ryggen er man beskyttet mod såkaldt malware og ærgerlige angreb på computeren som kan føre til mistede filer og i værste fald en ødelagt computer. Hvis man er uheldig kan det ske ved blot et klik, derfor er det kun en god investering at få et antivirusprogram installeret på din computer.

Beskyt dig ekstra godt med VPN

VPN er blevet et ret populært redskab til at barrikadere sig mod overvågning og andre uvedkommende. Med en VPN er din internetforbindelse nemlig privat, og du kan derfor være sikker på, at ingen kan overvåge eller følge med i dine aktiviteter. Det er en vigtig sikkerhed for mange at få, da data er blevet en stor værdi, som mange vil have fingrene i. En VPN fungerer ved at skjule din IP-adresse, så den ikke er til at spore. I forhold til de andre sikkerhedsforanstaltninger, så henvender en VPN sig især til dem, der gerne vil undgå nogen form for synlighed online.