Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Giv din computer en længere levetid

De fleste mennesker har i dag en computer, som bruges til forskellige ting. Det er en nødvendighed for de fleste, at have en computer, da den ikke kun bruges til ren underholdning. Computeren er vigtig i forhold til at kunne lave arbejdsopgaver, skrive noter og afleveringer i gymnasiet eller på universitetet, samt tjekke kontoen og SKAT. Derudover kan der i nogle sammenhænge være brug for, at kunne skype med familiemedlemmer, kollegaer, og faktisk også til mange jobsamtaler efterhånden. Computeren bruges altså til mange forskellige ting, og indeholder samtidig alt lige fra musik, billeder, og vigtige dokumenter. Det kan derfor være en god idé, at gemme vigtige filer fra computeren på et USB, så man har sikret sig, at de ikke forsvinder, hvis computeren en dag skulle komme til at slette dem. Derudover bør man vedligeholde sin computer så godt man kan, hvis man ikke har lyst til at investere i en ny.

Optimér computerens hastighed

Du behøver faktisk ikke at få hjælp fra professionelle, for at øge computerens hastighed. Dette kan du heldigvis finde mange uddybende manualer om på internettet, som du ikke behøver at give en øre for. En god huskeregel er, at mange filer og programmer på computeren kun gør den langsommere. Derfor bør du slette så mange du kan, hvis du ikke bruger dem. Hvis der er filer, du gerne vil gemme, men ikke bruger, kan du altid lægge det over på et USB. Derudover skal man huske at opdatere alle computerens programmer. Det gør både computeren langsommere, men giver også hackere nemmere adgang for, at hacke computeren, hvis computeren ikke er opdateret. Det samme gælder virusprogrammer, der hurtigt finder vej til computeren i de huller, der ikke er opdateret på computeren.

Få computeren repareret

Få en computer reparation, hvis der opstår problemer med computeren, som du ikke selv kan ordne. Det kan være problemer som, hvis computeren ikke vil starte, eller hvis den er gået fysisk i stykker. Man kan også vælge at investere i en helt ny computer, men ofte kan det godt betale sig med en reparation i stedet for. Det kan sommetider også være rarere, at have en computer, som man kender godt. På den måde skal man ikke til, at lære et nyt system at kende. Computer reparatører har desuden ofte stort kendskab til, hvordan man reparerer computere efter hvilket mærke det er. Det kan derfor være en fordel, at betale en professionel for, at lave din computer korrekt. Derudover tager det ofte ikke lang tid at få repareret computeren, men afhænger samtidig af, hvilket problem der skal fikses.