Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Sådan får du længere batterilevetid på din bærbar

Medmindre du har haft råd til en supercomputer, der kan holde strøm i en hel dag uden at få strøm tilsat, så har du helt sikkert været ude for problemer. Derfor har vi i dag besluttet os for at fortælle nogle af de ting, som du kan gøre for at få pc’en til at holde lidt længere.

Hvis du derimod hellere vil tage den lettere løsning og købe en lidt dyrere computer med et kraftigere batteri, så kan du få hjælp til at låne penge til den lige her.

 

Slå WIFI fra

Hvis du sidder et offentligt sted uden WIFI eller hvis du ved, at du ikke skal bruge internet den næste time, så slå det fra. Dette er en hurtig og simpel procedure på både PC og Mac.

Ved at slå WIFI fra skal din computer ikke bruge ”energi” på at enten søge efter forbindelse eller fastholde den. I stedet kan den bruge denne energi et andet sted, hvilket medfører at dit batteri vil holde længere tid.

 

Luk programmer

Er du typen, der har 10 programmer åbnet i baggrunden uden at vide det? Så er du i farezonen for spilde din batteritid en hel del. Igen skal din pc nemlig bruge energi for holde disse ubenyttede programmer i gang, hvilket koster.

Du kan med fordel stoppe dette ved at åbne ”task manager” på Windows, hvor du kan se en lang liste over de programmer, der kører lige nu. Afslut dem som du ikke bruger og giv din pc mere overskud til andre ting.

 

Cool off

Når ens computer begynder at blive varm, så begynder blæseren ofte at køle systemet ned. Dette kræver også enormt meget energi fra din pc. Derfor kan det være en god idé for dig at skabe de bedste omgivelser for din pc. Dette kan for eksempel gøres ved sørge for, at der let kan komme luft til batteriet, så det ikke bliver for varmt.

Dette kan naturligvis være en smule svært at sørge for, men det er dog en vigtig faktor for at holde levetiden lang.

 

Rent miljømæssigt er det klart mest optimalt at vi altid forsøger at få vores ting til at holde så længe som overhovedet muligt. Dette sparer nemlig på vores naturlige ressourcer, så du kan faktisk være med til at skabe en bedre fremtid, hvis du vælger at spare på din computers energi. Hvis du vil læse mere om batterier og deres inpact på jorden, så tjek Batterikampagnen her.

 

Denne artikel er sponsoreret af Santander – Se mere om deres forbrugslån her.