Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Skab et godt arbejdsmiljø med disse råd

Det er gennem adskillelige undersøgelser blevet bevist, at medarbejdere, som lever under et dårligt arbejdsmiljø er mindre effektive, end de medarbejdere som har et godt arbejdsmiljø og gode forudsætninger under arbejdet. De medarbejdere, som har et godt arbejdsmiljø, er ikke mindst mindre syge. Sygefravær er en stor udgift for en virksomhed, da der bliver arbejdet mindre, og ikke mindst fordi vikarer koster virksomheden ekstra. Mange virksomheder arbejder derfor indædt på at sænke deres sygefravær gennem forbedring af arbejdsmiljøet.

Der er selvfølgelig både fysiske og psykiske faktorer, som spiller ind, når der skal skabes et godt arbejdsmiljø. Herunder gives nogle af de bedste råd:

 

Inspirerende arbejdslokaler
Har du nogensinde siddet på en kontor omringet af bare hvide vægge? Så ved du måske hvor demotiverende det kan være med tomme lokaler. Der er flere ting, man kan gøre for at live abejdslokalerne mere op. Ét forslag er at investere i nogle blomster til vindueskarmene. Har man også nogle nøgne hjørner, kunne man også investere i nogle større planter, som kan stå på gulvet og give lidt fylde. Et andet forslag er at investere i nogle malerier til stuen. Dét at der er lidt mønstre, måske et motiv, at kigge på og evt. lidt farver, vil inspirere medarbejderne, og dermed skabe fornyet energi på arbejdspladsen.
Hvis din virksomhed har haft succes, kunne det være en god idé at hæng billeder op af priser m.m., for at minde medarbejderne om, at virksomheden opnår resultater, og medarbejdernes indsats betyder noget.

Slut med fysisk belastning
Mennesket bliver let fysisk belastet. De fysiske belastninger forekommer for eksempel, når man laver de samme bevægelser mange gange eller når man løfter tunge ting. Men de fysiske belastninger kan også forekomme, når man belastes af ens sidde-måde. Man kan sagtens blive belastet af at sidde forkert ved sit arbejdsbord Derfor er det vigtigt at virksomheden sørger for ordentlige stole, der retter ens ryg, og borde, der er gode at sidde ved. Smart er det her med sænke-hæve borde, da man så kan komme op og stå engang imellem, hvilket er godt for både ben, ryg og sind.

6 guldkorn
Forskere på Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har udformet 6 parametre, som de mener er afgørende for medarbejdernes trivsel:
1. Medarbejderne vil have indflydelse på deres arbejde, både ift. de vilkår, som gør sig gældende på arbejdspladsen, og indholdet i eget arbejde.
2. Medarbejderne ønsker at deres arbejde er meningsfuldt, og at resultaterne kan bruges til noget.
3. Forudsigelighed er vigtigt for medarbejderne. De ønsker at føle sig informeret og inddraget, når der sker forandringer.
4. Der skal forekomme belønning gennem løn, anerkendelse, ros og feedback.
5. Socialstøtte gennem opbakning fra kolleger og ledelse er særligt vigtigt for at medarbejderne føler sig trygge.
6. Der skal være passende krav i arbejdet. Man skal kunne magte sit job, men samtidig skal man kunne føle sig udfordret, ellers bliver jobbet bare en sur og kedelig pligt.

 

Om Mynewart

Mynewart er et online galleri, hvor der er mulighed for at vælge mellem et stort udvalg af billeder til væggen. Billeder, der rettelig er håndmalede malerier malet med oliemaling, spænder over et bredt udsnit af forskellige malerigenre. Der er alt fra farverige abstrakte malerier, til motiver af dyr og mennesker til neddæmpende landskaber. Der er kort sagt billeder og malerier til enhver smag. Malerierne sælges endvidere til priser, der ligger langt fra hvad man normalt ser på traditionelle gallerier, hvilket er en af årsagerne til, at galleriet har oplevet stor medgang siden det blev grundlagt i begyndelsen af 2016. Det er muligt at se og købe de mange billeder / malerier på henholdsvis www.mynewart.dk og www.mynewart.se.