Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Optimer din egen og din computers sikkerhed nemt og hurtigt!

Når du benytter din computer i dagligdagen har du muligvis surfet rundt på internettet et utal af gange og sikkert havnet på sider som kan aktivere dit virusprogram. Derfor får du her en hurtig opsummering til hvordan du kan undgå de værste af synderne ved simpelthen at bruge hovedet og tænke smart når du bruger din lap top eller stationær.

 

Adblocker er din bedste ven

Som navnet antyder, kan dette program give dig en frihed for alle de anmassende reklamer som altid ”popper” op når du er inde på nye sider. Mange spillesider, så som poker eller fritidsspil hjemmesider har ”pop-ups” som er en del af flere andre kampagner der skal få dig til at købe produkter inden du begynder at spille. De mange reklamer er som regel ikke noget værd at bemærke, men kan gemme en skjult virus eller trojansk hest som gør at du uvidende har ladt en malware inficere dit system før du når at lukke reklameboksene ned. Træls og irriterende, hvilket er grunden til at det bedste er at få installeret Adblocker hurtigst muligt.

Brug dit hoved!

Surfer du på nettet og lader dig guide ind på side efter side uden at tænke dig om? Så er det på tide du får hjernen med i processen og venter et øjeblik inden du kaster dig videre til de nye links nederst på siderne. Oftest er disse ”clickbait”, som ikke indeholder real information, men som lokker med en spændende ”headliner” og faktisk er en fælde som giver dig virus på computeren. Derfor er det en god ide at kigge på hvad end markører du kan finde inden du gå ind på siden. Her kan det fx være en titeltekst når du søger på google der kan hjælpe dig til at afstemme om du burde besøge siden.

 

Anonym for giganterne

Endnu en ny tendens som har bevæget sig ind i vores computere er de store markedsøkonomer vågne øje, som via opdateringer i vores styresystemer følger med i vores mest hemmelige privatliv. Her har fx Microsoft med deres nye Windows 10 opdatering slået indstillingerne til så de kan få beskeder og oploade private informationer om hver af deres brugere internet historik. Funktionen skiltes ikke med ved opdateringens installation, men kan heldigvis slås fra hvis blot man selvfølgelig er bekendt med hvor i styresystemet dette skal gøres.

Følger du disse råd og har du måske fået øjnene op for hvad du kan gøre bedre, så er det med at få rubbet neglene og sikre din sikkerhed!