Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Ambitionssnak på din date

Ambitioner kan være gode, og er det ofte. Men når du møder en person første gang, eller en som du ikke har mødt særlig mange gange, kan det godt være risikabelt at tale om de helt store ambitioner.

Ambitioner bliver ofte omtalt som en ’dating-dialog-vinder’, og den holder også i de fleste tilfælde. Det kræver bare, at du taler om dem med omhu. Ambitioner omkring karriere, uddannelse og livet generelt kan være rigtig gode emner, fordi de siger rigtig meget om den person, du er på date med. Så selvom du er nysgerrig på din dates seksuelle præferencer, privatøkonomi, om vedkommende har haft klamydia osv., er det en god idé at holde tilbage med den slags spørgsmål første gang i mødes. Grænserne for personlige oplysninger rykkes for det bedre, jo mere inde i relationen man er. Det vil altså sige, at det kan virke enormt grænseoverskridende for nogle, at tale om sex med en person, de lige har mødt. Selvfølgelig er der undtagelser, så mærk efter og gør hvad der føles rigtigt at samtale om.

 

Vælg det rigtige emne

Men som sagt er emner omkring uddannelsesdrømme, karrieredrømme og livet i det hele taget noget, de fleste kan tale om på første date. Det er personlige emner, men som ikke er grænseoverskridende. For at åbne emnet, kan du bare spørge direkte ind til det, du er interesseret i, men du kan også spørge mere indirekte. For at spørge mere indirekte kan du eksempelvis fortælle om nogen, du kender som laver noget, du synes er bemærkelsesværdigt på den ene eller anden måde.

Når samtalen går på fremtidsdrømme, kan den ikke undgå også at handle en smule om hvordan din dates hverdag ser ud lige nu. På den måde får du både indblik i, hvad vedkommende bruger din daglig dag på og hvordan jeres liv ville se ud fremtidigt – hvis det nu blev til mere.

Det er også en god måde til at afsløre, om det er realistisk for jer i fremtiden. Hvis den ene vil bo i skoven, og den anden aldrig vil undvære byen, kan det godt være at det bliver svært at begge parter bliver tilfredse i det eventuelle parforhold. Men husk alligevel på, at drømme kan ændre sig og der kan være mange faktorer, der spiller ind. Desuden er det de færreste, som har et helt fast billede af, hvordan deres fremtid ser ud, så selvom man har drømme, kan de se ud på mange måder.

Drømme om at starte familie, er også en del af fremtidsambitionerne som mange har gjort sig. Det er derfor godt at forholde dig til hvad din date tænker omkring det. Hvis han/hun har drømmer om at rejse jorden rundt og måske få børn langt ude i fremtiden, eller måske slet ikke ønsker at få børn, og du drømmer om at starte familie inden for de næste to år, kan det godt være, at det er godt at stoppe relationen allerede der. Det kan selvfølgelig ændre sig, men det skal i hver især være åbne for. I så fald, skal i finde et kompromis hvor begge er tilfredse, for ellers kan det ende med, at den ene går på kompromis med fremtidsønsker og det kan på sigt resultere i en indebrændt surhed, som går udover partneren. Ofte kan nyforelskelsen  gøre dig blind, og du kan gå med til kompromisser, som du egentlig ikke vil være glad for på sigt. Så husk altid at mærk efter hvad du selv vil være tilfreds med og vil kunne trives i.

Hvad drømme og ambitioner?

Udover at få afklaret hvad hinandens drømme er, vil snakken om ambitioner også give en forståelse for hinanden og hinandens forståelser af ”det gode liv”. Det vil altså sige, at du har mulighed for at få grundlæggende indsigt i, hvilke værdier din partner har i livet. Her kan du muligvis også lære noget om dig selv, for eksempel hvordan du definerer lykke, hvad der er vigtigt for dig i livet, hvor stor en rolle spiller karriere, familie osv.

Når i har snakken om fremtidsdrømme og ambitioner, er det vigtigste at du er ærlig. Det nytter altså ikke noget at forsøge at please din date ved at sige at dine drømme er det samme som hans/hendes, hvis det overhovedet ikke er. Dette gælder i øvrigt alle andre emner end ambitioner også. Det handler om at i skal lære hinanden at kende, og acceptere hinanden som i hver især er, samt få en forståelse af hinanden, og det gør i ikke ved at please hinanden, men derimod ved at være ærlige om jeres drømme og omkring alle andre emner. I kan i værste fald ende med at basere et eventuelt forhold på et falsk grundlag og det vil på sigt ikke være godt for nogen af jer.

Danske datingsider kan du finde meget mere om på https://datingpilot.dk/ og her finde oplysninger om det er en gratis ydelse eller om du evt. skal købe adgang og mangler du et mobilabonnement med masser af taletid sammen med din nye date, kan du finde det helt rigtige på https://mobilabonnementpriser.dk