Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Læg it-infrastrukturen på nettet og brug din tid mere fornuftigt

Som it-ansvarlig i firmaet ved du sikkert alt for godt, hvor meget tid der går med at holde jeres on-premise servere opdaterede og velkørende, tage backup og holde styr på husets øvrige it- og kommunikationsløsninger. Det er tid, som går fra de vigtige og oftest forretningskritiske support- og udviklingsopgaver, som du også har ansvaret for i din jobrolle.

Serveren er gået ned midt i en opdatering. Du er nødt til at slippe alt, hvad du har i hænderne og rede trådene ud, hvis ikke alt skal gå i stå i hele firmaet. Desværre opdager du så ved samme lejlighed, at sikkerhedskopien ikke har kørt ordentligt de sidste par nætter.

Det gav dig lige et par ekstra timers uforudset arbejde på en arbejdsdag, der allerede i forvejen var godt belæsset med support- og udviklingsopgaver. Så brugernes supportspørgsmål internt og implementeringen af jeres nye, nemmere betalingsproces på jeres webshop må vente en dag til.

Slip for at rode med hardware og backup

Er du godt træt af den slags uforudsete arbejdsopgaver, var det måske på tide at få lagt jeres it-infrastruktur ud på nettet. Det har masser af andre danske firmaer allerede gjort – også dem som tidligere havde væsentlig større serverrum og mere komplicerede installationer end jeres.

Det gjorde ikke it-folkene arbejdsløse. I stedet gav det dem mere frihed og bedre råderum til at planlægge deres dag. Derved gik de fra at være en udskældt flaskehals og et uforståeligt sort hul, som alle support- og andre henvendelser fra de ansatte forsvandt ned i og til at være en lige så servicemindet og agil afdeling som alle andre i firmaet.

Få hjælp til at flytte ud i skyen

Faktisk er det slet ikke svært at flytte jeres it-infrastruktur ud i skyen. Har du en Microsoft-løsning kørende i jeres serverrum, tilbyder Microsoft selv mange gode onlineguides, der kan hjælpe jer fra at have en server stående og buldre i serverrummet og til at have både servere og resten af jeres it-infrastruktur svævende i skyen.

I kan også få ”starthjælp” til overgangen. Firmaer som CloudWorkers og andre danske Microsoft Azure-partnere kan hjælpe jer med at lægge servere, interne tjenester og andre ting over på Azure-platformen. De kan tilmed gøre det i flere tempi, så I f.eks. først flytter f.eks. mailserver, intranet og lignende over, mens de mere komplicerede og integrerede on-premise løsninger forbliver kørende i huset.

De kan så senere flyttes over, i takt med at opsætningen og kodningen bliver tilpasset on-premise-løsningernes nye hjem i skyen.

Samme brugergrænseflade og lettere tilgang til data

Det allerbedste i hverdagen er, at brugergrænsefladerne forbliver de samme – både for dig som it-ansvarlig og for brugerne. Tilmed får I oftest endnu flere muligheder og mulighed for at strikke nemmere og mere agile løsninger sammen.

Endvidere er det slut med at skulle logge sig på via en VPN-forbindelse, hvis du eller dine kollegaer arbejder hjemme eller ude i verdenen et sted. Det er bare at logge sig på serveren i skyen.

Opdateringer og backup klares automatisk eller – hvis du ønsker det – kan klares med et klik på en knap. Og sikkerheden behøver du heller ikke spekulere på. Den er væsentligt mere avanceret hos Microsoft’s serverparker, end du nogensinde ville have haft råd til, da serverne stod og buldrede hjemme i firmaet.