Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Sådan handler du sikkert på nettet

Rigtigt mange danskere handler hvert år på nettet, og desværre bliver flere stadig udsat for svindel, der både kan koste dyrt og være en utroligt ubehagelig og utryg oplevelse. Heldigvis er der mange ting, man selv kan sørge for at tjekke, så ikke man hopper i nethandels-fælden.

Nethandel er en utroligt nem måde at handle på, og derfor er der fortsat flere danskere, der vælger netop denne måde at shoppe på. Det kan dog være svært at gennemskue, hvornår en netbutik er sikker og pålidelig. Derfor har vi samlet en håndfuld gode råd, tips og tricks, du kan benytte dig af, når du skal handle online. Læs videre og bliv meget klogere på, hvordan du skal bære dig ad.

Lav din research ordentligt inden du handler

Inden du vælger at købe ting online hos en forhandler, er det vigtigt, at du tjekker hjemmesiden for en række ting først. Det kan nemlig være med til at hjælpe dig på vej mod at skille de utrygge og ulovlige webshops fra. Der er flere forskellige faktorer, der indikerer, at hjemmesiden er sikker og tryg at handle på.

Har siden anmeldelser fra kunder?
Du kan altid gøre klogt i at tjekke, om hjemmesiden har kundeanmeldelser, eksempelvis fra TrustPilot. Dette kan være med til give en indikation af, om tidligere kunder har været tilfredse med køb fra den pågældende side. Hos daekonline.dk kan du opleve, hvordan kundeanmeldelser fra Trustpilot giver kunden en tryg oplevelse.  

Er der tydelige kontaktoplysninger?
Du skal være opmærksom på, om oplysninger som virksomhedens navn, e-mailadresse, telefonnummer samt fysiske adresse er nemme at finde på siden. Derudover skal du være på udkig efter virksomhedens CVR-nummer på siden, da dette betyder, at de er registreret i det Centrale Virksomhedsregister.

Er teksten korrekt?
Endnu en ting, du med fordel kan være på vagt overfor, er hjemmesidens tekst. Hvis denne ligner noget, der er oversat direkte i Google Translate, skal du muligvis vælge ikke at handle hos siden.

Har siden et SSL-certifikat?
Det er altid en god idé at se efter, om hjemmesiden har et SSL-certifikat, da enhver onlineshop bør have dette. Du kan være helt sikker på, at siden er et sikkert sted at handle, hvis du finder certifikatet. Det er en krypteringsprotokol, der sikrer, at det kun er dig og virksomheden, der har adgang til de informationer, der udveksles imellem jer. Med andre ord, så er du altid fuldstændigt beskyttet mod svindel, hvis siden er SSL-certificeret.

Hav styr på betingelserne

Du skal altid sørge for at læse hjemmesidens betingelser grundigt igennem, inden du trykker på ”køb”. Det er nemlig vigtigt, at du ved, hvem der skal betale for fragt, hvis dine varer skal returneres, og om du har fortrydelsesret på dit køb. Hvis du ikke har dette, skal det tydeligt stå på hjemmesiden. Vær også særligt opmærksom på billige eller gratis prøvepakker, da dette kan være en fælde. Læs derfor altid betingelserne grundigt igennem, så du ikke bliver snydt.