Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Placer din router korrekt og få lynhurtigt Wi-Fi

Sidder du lige nu og bøvler med dit internet, der bare ikke vil fungerer optimalt? Så har det muligvis noget med din routers placering at gøre. Der er mange, der ikke er klar over, at det har en rigtig stor betydning for dit Wi-Fi, hvor du vælger at have din router. Det er ikke smart at have dens signaler skærmet, for så bliver det netop svært at finde forbindelse til internettet. Du skal derfor tænke grundigt over, hvor din router kan stå mest frit i dit hjem. Vi har her skrevet nogle tips til, hvor du eventuelt placere den, og hvor det bestemt ikke er smart at stille den.

 

Undgå skabe og møbler

Det er forståeligt, at du gerne vil gemme din router væk, for den gr sjældent noget godt for indretningen. Flere og flere begynder at gå op i netop dette, så dermed er der også en tendens til, at folk begynder at have deres router i et skab, så den ikke ødelægger helheden i indretningen. Det er dg rigtig skidt for din internetforbindelse, da signalerne vil blive blokeret, og du vil derfor få en mindre god oplevelse af dit Wi-Fi.

Det vil også blokere signalerne, hvis du vælger at have din router bag nogle møbler. Det kunne ellers være en smart løsning, da det ville skjule routeren, og der er umiddelbart nogle frie sidder til den – men det er ikke nok. Det vil stadig skærme for det trådløse internet.

 

Undgå tykke mure som adskillelse

Det er en rigtig god ide, hvis du undgår adskillelse mellem routeren og dig ved at lade en tyk mur være imellem. Det kan være utrolig svært at undgå, og ofte bliver du også blot nødt til at leve med det. Men hvis det er muligt for dig, så vil det i den grad forbedre dit trådløse internet, da signalerne ikke vil ramme muren. Du vil i den grad kunne mærke, at det internettet fungerer hurtigere, når du eksempelvis skal en tur på netbank for at se på din opsparing, eller når du skal bruge en sengefabriksudsalg rabatkode. Det vil i de fleste tilfælde bare være rigtig rart, hvis internettet ikke sænker dig i at gøre det.

 

Hav routeren højt stående

Nu har vi ovenstående nævnt et par gange, at din router helst skal stå frit fra vægge og møbler, så dens signaler let kan nå ud til dig. En god måde at opnå dette på er ved at placere din router højt, hvor du ofte heller ikke vil have mange ting, der står i vejen for forbindelsen. Du kan eksempelvis placere den oven på din kommode, dit skab eller dit tv-bord. Det er dog ikke så smart at have den stående på eksempelvis køleskabet, da det generelt ikke er så gavnligt at have din router for tæt på køkkenet – det kan forstyrre dens signaler.

I bund og grund kan det siges ret simpelt: Undgå at dække din router til og placer den højt. På den måde kan du hurtigt mærke, at din trådløse internetforbindelse er forbedret.