Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Sæt gang i den selvstændige karriere

Mange - unge som gamle - drømmer om at blive iværksættere. Det kan være, at man har en ide om at ændre verden til det bedre, og at man stort set har sit færdiglavede produkt, mens andre stadig er i idefasen uden en helt konkret anelse om, hvad de gerne vil bidrage med. Uanset er der intet rigtigt og forkert, så længe man har en passion, der vil kunne tage en igennem den rutsjetur, det er at blive iværksætter. For man vil opleve op- og nedture. Men holder man fast, uanset hvad man får smidt efter sig, skal man nok komme ud på den anden side. I den her artikel har vi lavet en lille guide til dig, der har iværksætterdrømme, så du kan komme mere glat igennem processen.

 

Skab dig et godt netværk

Som iværksætter er det vigtigt at have et netværk, da disse mennesker i netværket vil kunne anbefale dig i alverdens sammenhænge - til deres chef, venner, kolleger og meget mere. Hvis de kan lide dig og mener, at dit produkt er brugbart, så har du en vifte af mennesker, der er villige til at skubbe dig videre i den rigtige retning. Hvis man står lidt på bar bund, hvad angår netværk, er det en god ide at tage ud til en masse messer, hvor man kan møde en masse forskellige folk. Der findes masser af erhvervsmesser og iværksættermesser, så det er bare om at komme derud. Du kan også møde potentielle købere her. Vi anbefaler, at du eventuelt får din egen bod, så du synliggør dig for de andre mennesker på messen. Hvis ikke du kan dette, bør de som minimum have et visitkort med dit navn og telefonnummer, som du kan dele ud.

 

Sørg for, at du gør det ordentligt

Når man kaster sig ud som iværksætter, kan mange ting gå galt, hvis man ikke er varsom. Man kan ende med at stå med en kæmpe gæld, være på kanten af loven, fordi man ikke vidste bedre, eller måske har man slet ikke styr på økonomi og regnskab. Hvad end det er en revisor, advokat, bogholder eller andet, du har brug for til at se på dine sager, er det altid en god investering. Du kommer oftest klogere derfra og med flere penge i behold, end hvis du fortsatte uden hjælp udefra. Man er aldrig for klog til at spørge om hjælp - og slet ikke som iværksætter. Tværtimod. Jo flere der kigger på din sager, uanset om det er kunde, kollega eller revisor, så kommer der tit noget godt ud af det.

 

Det er hårdt arbejde, men det er også sjovt

Det er drønhårdt at kaste sig ud i livet som iværksætter. Man skal ofre familietid, kærlighed og ikke mindst en masse fritid og penge, hvis det skal lykkes for en. Det er vigtigt, at man er målrettet og klar på den vilde tur, det er at blive iværksætter. Men husk også at have sjovt imens. Du kan altid få penge igen, men du kan aldrig få tid tilbage.