Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Hvordan sikrer man sig online, når man better?

Det er blevet populært at bette på forskellige typer af sportbegivenheder online. Men hvordan sikrer man sig online, når man better. Det ser vi lidt nærmere på i denne artikel. 

Det er altid en god idé, at man opfører sig ansvarligt og tager sine sikkerhedsmæssige forbehold, når man færdes på internettet. Det gælder specielt i henseender, som involverer økonomiske transaktioner. Et sportsområde, som er meget oppe i tiden, er esports. Esports er faktisk så populært, at den spås at overgå traditionelle sportsgrenes popularitet. Men hvordan ser sikkerheden ud inden for online sikkerheden i esportsbranchen? Og hvad kan man som bruger selv gøre for at sikre sig?

Blockchainteknologi er fremtidens gatekeeper

Engang var den største trussel mod videospil piratkopiering. I dag hvor langt de fleste spil foregår på online spilleplatforme, er udbydernes udfordring at sikre spillernes personlige og økonomiske oplysninger. Og fordi esport er blevet så utroligt populært, er der også på relativt kort tid opstået en række nye spilleplatforme, der giver spillerne mulighed for at blive en del af et verdensomspændende online spillefællesskab. Det er muligt at blive en del af dette fællesskab enten som spiller eller som en af de mange millioner online tilskuere, der både ser og better på, hvem de tror løber af med sejren. Kampene kan for eksempel spilles på online casinoet Mr Green, som giver eSports betting giver brugerne mulighed for at udnytte deres eSports viden, og som sikrer  spillerne en tryg og sikker spilleoplevelse. De tilbyder betting på nogle af de største turneringer såsom League of Legends og Counterstrike. Turneringerne kan spillerne følge på blandt andet eSportTV på Viasat, der er en engelsksproget kanal, som viser esport stort set af døgnets timer. De viser professionelle ligaer og mesterskabsturneringer som ​​​​​​ ESLOne, Intel® Extreme Masters, ESL Pro League og DreamHack. 

En af de metoder, som spiludbyderne gør brug af for at sikre brugernes sikkerhed, er blockchainteknologi. Blockteknologi forbindes oprindeligt med kryptovalutae Bitcoin og kan kort fortalt beskrives som en kæde af blokke - deraf navnet - som hver indeholder den seneste information, men som også er kædet sammen med de tidligere blokke. Ved hjælp af kryptografi (en slags tallås med en kode) kan man sikre, at der ikke kan ændres i nogle af informationere, uden at de tidligere informationer også ødelægges. På den måde sikrer man sig mod bedragere, hackerangreb osv. 

 

 

Pas på dine egne personlige oplysninger

Brugerne har naturligvis også selv et ansvar for deres egen onlinesikkerhed, når de online better. Det er desværre set, at såkaldte Trojanske heste inficerer legitime apps og overtager kontrollen med styresystemet på PC'en eller smartplatformen. Derfor skal man altid undersøge appen, før man downloader, og det er også en god idé at have et godt anti-virus- og anti-spyware program, der kan opsnappe disse luskede informationstyve. 

Herudover gælder der naturligvis også alle de generelle regler, når man færdes online: Vær forsigtig med at åbne mails med vedhæftede filer fra afsendere, du ikke kender. Giv aldrig personlige oplysninger til fremmede- selvom du har spillet med dem i lang tid, så husk på at du ofte hverken har set eller talt med dem. Brug lange og komplicerede passwords og del dem ikke med nogen. Og er du forælder til et yngre barn, som spiller, så sørg for at oprette spilprofilen på en familiemail, så du kan overvåge antal spiltimer, chatfora og barnets øvrige adfærd. 

Følger du disse forholdsregler, kan du trygt gå i gang med at spille på nettet.