Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Velkommen til den digitale tidsalder

Vi har stort set alle sammen en computer, som bliver brugt i enten fritiden eller på arbejdet. Dette er ikke blot voksne, men i dag også de små, der surfer på nettet. De holder sig opdateret med de nyeste YouTube-videoer eller chatter med vennerne.

De digitale løsninger er så at sige blevet et hit i alle aldersgrupper. Dog er det vigtigt, man er beskyttet fuldt ud i forhold til virus, uanset hvem man er, og hvordan man benytter sin computer.

Fremtiden ligger i digitale løsninger

Det er de færreste arbejdspladser, der ikke allerede nu – på den ene eller den anden måde – kører digitalt. Uanset om det er en hjemmeside for virksomheden, digitaliseret bogføring eller der på anden måde er en vigtig digital platform på arbejdspladsen.

Og dette er noget, der er kommet for at blive.

Digitaliseringen er kun stødt stigende, da det er en langt mere effektiv måde at udføre meget arbejde på. Hvad man førhen har brugt både tid og plads på af papirarbejde, er nu i mange tilfælde samlet på computeren, hvor det er langt nemmere at overskue, hvor de forskellige filer ligger.

Digitalisering af vores medier

Et sted, hvor vi især ser, at digitaliseringen er stødt stigende, er i mediehusene. Stort set alle aviser og magasiner er i dag tilgængelige online. På den måde slipper man for at købe en 1 m2 stor udfoldelig papirudgave. Salget af papirudgaverne har også været markant faldende de seneste år, efter man er begyndt at kunne følge med fra sin computer hjemme i stuerne.

Oven i købet er flere medier begyndt at droppe papirudgaven, og udelukkende fokusere på at udgive digitalt, da det er, hvad der er marked for i dag.

Undervisning i folkeskoler

Selv i folkeskolerne er det de digitale modeller, der for alvor er begyndt at vinde frem. Dette startede først og fremmest ud med Smartboards flere år tilbage, som muliggjorde at lave undervisning i klassen med tilgang til nettet. Siden har mange folkeskoler indført, at alle elever får udleveret iPads eller computere, enten som der kan arbejdes på hjemme, eller som bliver udleveret i undervisningstimerne.

Dette er helt ned i de små klasser, hvor både prøver, lektier og opgaver ofte skal laves digitalt.

Beskyt dig selv, hvis du arbejder digitalt

Uanset hvad du laver digitalt, om end du arbejder på et mediehus, du holder regnskab i virkeligheden, eller det er dine børn, der benytter computere til skolebrug eller i fritiden, er det vigtigt, du er fuldt ud beskyttet.

Uanset hvordan du bruger din computer, kan der forholdsvist nemt opstå virus på den, ved blot ét forkert klik fra din side. Heldigvis har du mulighed for at købe internetsikkerhed fra f-secure.

Dette kan du både gøre til din egen og dine børns computere. Disse er nemme at installere og sørger både for at beskytte computeren mod vira, og ydermere scanne og rense computeren, hvis der alligevel skulle have sneget sig en virus ind på computeren.