Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

5 fantastiske serier, du bør streame

Der findes et helt hav af gennemførte serier derude. Derfor kan det også være svært at vælge, hvilke man skal kaste sig over. Her får du et bud på fem meget forskellige serier, der alle bestemt er værd at streame.

Orange Is The New Black

Orange Is The New Black er en serie, der finder sted i et amerikansk kvindefængsel. Den har vundet et væld af forskellige priser og er blandt andet blevet anerkendt for at vise de meget grumme forhold, der hersker i nogle af de amerikanske fængsler. Serien er baseret på bogen Orange Is the New Black: My Year in a Women's Prison, som udkom i 2010, og den er dermed Piper Kermans førstehåndsfortælling af, hvordan det er at sidde i et amerikansk kvindefængsel.

Breaking Bad

I Breaking Bad følger man den ganske almindelige amerikanske familiefar, Walt, som arbejder som kemilærer. Da han får konstateret dødbringende kræft, starter han illegal narkoforretning for at kunne efterlade penge til sin kone og børn, når han går bort. Det bringer ham naturligt nok ud i nogle yderst spændende situationer, og serien byder derfor også på masser af drama. Er du til action i lange baner, er Breaking Bad et godt bud på en serie, du bør kaste dig over.

The Walking Dead

The Walking Dead er baseret på tegneserien af samme navn og er en vaskeægte gyserserie. The Walking Dead er en post-apokalyptisk serie, som handler om sheriffen Rick Grimes. Efter at have ligget i koma i en længere periode vågner han op til en verden, der er blevet overtaget af zombier. Grimes sætter sig for at finde sin familie og at samle andre overlevende, der endnu ikke er blevet ofre for zombieepidemien. Kan du lide drama, gys og en intens storyline, er det serien for dig.

Stranger Things

I denne serie følger man en gruppe venner, der bor i den opdigtede by Hawkins i USA. De oplever forskellige overnaturlige fænomener og forsøger i fællesskab at komme til bunds i, hvad der foregår i deres ellers kedelige by. Serien betegnes som en kombination af science fiction og gys. Historien i Stranger Things finder sted i 80’erne, men første sæson udkom først i 2016. I skrivende stund er tredje sæson lige på trapperne, og der kommer sandsynligvis også en både fjerde og en femte sæson, da den er blevet kærligt modtaget af seerne. Serien har vundet mange priser, og især de medvirkende børn bliver rost for deres skuespil.

13 Reasons Why

I denne serie bliver der sat fokus på mental sundhed, og hvordan små ting i livet kan føre store negative konsekvenser med sig. Serien handler om en tilsyneladende ganske almindelige amerikansk teenagepige, som desværre har en hel masse at kæmpe med. Den går bag om grundene til, hvorfor hun har fået det så dårligt, som hun har. Ønsker du at se en serie, der giver stof til eftertanke, er dette et oplagt valg. Det er et teenagedrama, men den er relevant for alle at se i en tidsalder, hvor flere og flere bliver både deprimerede og stressede.