Kan ikke sende mails

Her kan du få hjælp til computerproblemer og programmer, som ikke er omtalt på Ludvigs Hjørne.

Kan ikke sende mails

Indlægaf Gæst » ons mar 08, 2017 16:25

Hej
Jeg ved faktisk ikke, hvad jeg skal kalde mit problem i "Emneboksen", men jeg skal prøve at forklare mig.
Jeg prøvede at sende nogle store filer via mit mailprogram Microsoft Live Mail, men fik så den besked tilbage, at størrelsen overskred, hvad jeg havde lov til at sende - det var en fil på 24 Mb. Jeg slettede så denne mail fra min pc.
Så prøvede jeg at sende en mindre fil på 4,5 Mb til den samme modtager-mail-adresse, men nu dukkede minsanten den forrige mail op igen, selv om jeg jo havde slettet den, og lidt efter kom den sædvanlige besked igen: This message could not be sent because its size exceeded the servers limit." Og det forstår jeg ikke!
Det er som om den slettede mail med den store fil vedhæftet ligger et eller andet sted på min pc og ikke er forsvundet alligevel.
Kan I hjælpe mig med at få løst mit problem, så jeg igen kan sende og modtage mails på min pc.
Jeg håber min forklaring er til at forstå, men jeg ved som sagt ikke, hvad sådan et problem skal kaldes.
(Jeg har Win 1o styresystem)

Venlig hilsen
Dorte K.

Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101 Firefox/52.0
Gæst
 

Re: Kan ikke sende mails

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons mar 08, 2017 17:12

Hej Dorte

Hvordan slettede du mailen med den store fil? Hvis det var meddelelsen om, at filen var for stor, du slettede, har du ikke fået slettet mailen.

Jeg kan ikke lige huske, hvordan Microsoft Live Mail fungerer med hensyn til afsendelse af mails. Hvis du har en udbakke, så tjek, om mailen ligger der. I så fald vil programmet sikkert blive ved med at forsøge at sende mailen, og det vil hver gang resultere i fejlmeddelelsen. Du burde dog kunne sende andre mails alligevel. Har du prøvet at sende en ganske almindelig mail uden vedhæftet fil for at se, om den så kommer frem?

Problemet med store filer er, at de fleste mailudbydere begrænser størrelsen til 10 MB. Da der samtidig er et såkaldt overhead på en mail, vil du reelt kun kunne sende en mail på omkring 6,5 MB. Filen på de 4,5 MB burde derfor godt kunne sendes, medmindre Microsoft har fastsat en usædvanlig lav grænse.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6886
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49

Re: Kan ikke sende mails

Indlægaf Gæst » ons mar 08, 2017 17:33

Hej Kim

Mange tak for din hurtige tilbagemelding.
Jeg kiggede i min "Outbox" i min Live Mail og da jeg trykkede her kunne jeg se den store fil ligge.
Jeg slettede så indholdet i boksen og nu ser det ud til at problemet er løst. Så tak for det råd.
Jeg har tidligere sendt filer på 20Mb via Live Mail, så jeg må være kommet over deres grænse, men jeg har ikke kunnet finde ud af, hvad den egentlige grænse er i det mailprogram. Som dig undrer jeg mig også over, at jeg heller ikke kunne sende den mindre mail, men det får jeg nok aldrig opklaret.
Jeg har tidligere spurgt tdc hvilken grænse de har i deres "Webmail" og her fik jeg at vide, at filer op til 24Mb kan sendes uden videre, men jeg har ikke prøvet det!
Google mail sender uden besvær 20Mb filer og hvis filerne er større, så kan de sendes via Google-drev - jeg aner ikke hvorfor man ikke kan sende dem i den "almindelige" Gmail!

Mange hilsner
Dorte
Gæst
 

Re: Kan ikke sende mails

Indlægaf Kim Ludvigsen » ons mar 08, 2017 17:47

Godt du fik løst problemet.

Med hensyn til store filer, så er det både afsenderens mailserver og modtagerens mailserver, der skal understøtte store filer. Hertil kommer risikoen for flere problemer, fx hvis mailen fylder mere end den ledige plads i modtagerens indbakke. Uanset hvad, så er mails ikke beregnet til at sende store filer, og det fungerer heller ikke så godt på grund af de forskellige grænser, man kan rende ind i. En bedre løsning er at bruge et drev i skyen, som fx Google Drev, hvor modtageren så får et link til at hente filen.

Bemærk, hvis du benytter online backup, har du muligvis sådan en mulighed indbygget. Mange af online backup-tjenesterne gør det muligt at sende et link til en fil på backup-serveren, så man reelt slet ikke selv skal sende filen, den ligger allerede på serveren.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6886
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49


Tilbage til Hjælp til alt

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster

cron