størrelse på billedfiler

Her kan du få hjælp til computerproblemer og programmer, som ikke er omtalt på Ludvigs Hjørne.

størrelse på billedfiler

Indlægaf Ulla Ussimala » fre jun 30, 2017 13:09

Mine færdigheder er meget støvede, der er gået en hel del år, siden jeg for alvor havde fingrene i webdejen. Dengang virkede det meget, meget vigtigt, at billedfiler ikke oversteg en vis tyngde (af hensyn til hastigheden). I år 2017, hvor tung må en billedfil da være, hvis der kun befinder sig en enkelt på det pågældende skærmbillede/den pågældende html-fil?

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.6; rv:48.0) Gecko/20100101 Firefox/48.0
Ulla Ussimala
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: fre maj 08, 2009 7:07

Re: størrelse på billedfiler

Indlægaf Kim Ludvigsen » fre jun 30, 2017 13:23

Hej Ulla

Der er ikke nogen faste grænser, men generelt: så lidt som muligt. Selvom vi har fået hurtigere forbindelser, så er det ikke alle, der har dem, og selv med en hurtig forbindelse kan det tage tid at hente store billeder (især hvis der er mange på en side). Og så er der dem med mobil-telefoner, hvor hastigheden måske også er begrænset.

Sørg for at optimere billedet, og brug det bedst mulige format til det. Hvis det er et fotografi, vil det bedste format normalt være JPG. Hvis det er grafik, vil det bedste format normalt være PNG.

Det er muligt at mindske tyngden på en JPG-fil, uden at det nødvendigvis kan ses på billedet. Hvis du har et billedbehandlingsprogram, så prøv at eksperimentere, hvor meget du kan forringe kvaliteten, uden det kan ses. Ofte kan du forringe til 70 eller 80 procent, og det betyder en hel del for, hvor meget billedet fylder. Det er også muligt at fjerne såkaldte META-data fra et billede (data om hvornår billedet er taget, med hvilket kamera osv.). Det betyder ikke så meget, hvis det er et stort billede, men hvis det er et lille billede, kan fjernelse af META-data sagtens halvere tyngden på billedet.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6886
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49

Re: størrelse på billedfiler

Indlægaf Kim Ludvigsen » fre jun 30, 2017 13:37

Tilføjelse: Hvis det er dine kunstbilleder, så fylder de ikke ret meget i øjeblikket - den kan sagtens være meget større og fylde meget mere. Især, når billederne kun vises, efter man har klikket for at få vist dem i stor størrelse, for så er den besøgende klar over, at der skal hentes et stort billede. Faktisk vil den besøgende sikkert forvente en meget større udgave, end de får i øjeblikket.

Du kan sagtens benytte en størrelse på 1200 eller 1600 pixel i bredden, så billedet vil fylde hele skærmen eller det meste af skærmen. Det vil dog stadig være en god ide at optimere billedet ved at slette META-data og sænke kvaliteten.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6886
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49

Re: størrelse på billedfiler

Indlægaf Kim Ludvigsen » fre jun 30, 2017 13:42

Endnu en tilføjelse:

Det er muligt at benytte CSS-kode, så billederne skaleres, så de passer til brugerens skærm. Prøv at se på mit billede her:
http://rejse-til-thailand.dk/khao-lak-k ... ch-big.jpg

Hvis du ændrer størrelsen af dit browservindue, vil billedet helt automatisk blive tilpasset. Dette fungerer kun tilfredsstillende, hvis dine billeder er store, for hvis de bliver skaleret alt for meget op, så bliver de mindre pæne kvalitetsmæssigt.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6886
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49

Re: størrelse på billedfiler

Indlægaf Ulla Ussimala » fre jun 30, 2017 13:59

Tusind tak for det hurtige og grundige svar. Jeg går i gang med at eksperimentere med skidtet (rigtigt gættet: kunstskidtet).
Ulla Ussimala
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: fre maj 08, 2009 7:07


Tilbage til Hjælp til alt

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 22 gæster

cron