Skrifttype og tegnsæt - screenshot - serif og sans serif

Her kan du skrive om fejl eller mangler på Ludvigs Hjørne. Fx hvis et program er kommet i en ny version, og hjemmesiden trænger til at blive opdateret.

Skrifttype og tegnsæt - screenshot - serif og sans serif

Indlægaf BRH » søn maj 11, 2008 12:40

Hej,

Under opsætningen af TB har jeg haft fin nytte af dit site. Tak for det. Men der er en enkelt ting, jeg undrer mig over.

Under Skrifttype og tegnsæt angiver du på et screenshot, at
Serif = Arial
Sans Serif = Times New Roman.

http://kimludvigsen.dk/programmer-inter ... ation.html

Det er omvendt. Men det kan jo også være, der er byttet rundt på begreberne i selve skærmbilledteksten?

Jeg vil også foreslå, at du vælger en anden skrifttype end Times New Roman som Serif. Dels er den vanskelig at læse på en skærm, dels er det den font, TB anvender, når indholdet vises som plain text og ikke HTML.

Endelig - men det er en anden historie, som hører under generelle TB issues: Det undrer mig, at list-felterne på hhv. sans serif og serif giver mulighed for at vælge begge typer. Det er vist ikke indlysende for almindelige brugere, hvilke skrifter der er serif, og hvilke der er sans serif.

MVH
BRH
 

Re: Skrifttype og tegnsæt - screenshot - serif og sans serif

Indlægaf Kim Ludvigsen » man maj 12, 2008 1:24

BRH skrev:Under Skrifttype og tegnsæt angiver du på et screenshot, at
Serif = Arial
Sans Serif = Times New Roman.

http://kimludvigsen.dk/programmer-inter ... ation.html

Det er omvendt.


Det har du da ret i. Jeg har nu byttet rundt på dem. Jeg laver ikke andre ændringer i guiden. Den er alligevel lavet til version 1.5. Til gengæld regner jeg med at opdatere guiden helt, når Thunderbird 3 udsendes.

BRH skrev:Endelig - men det er en anden historie, som hører under generelle TB issues: Det undrer mig, at list-felterne på hhv. sans serif og serif giver mulighed for at vælge begge typer. Det er vist ikke indlysende for almindelige brugere, hvilke skrifter der er serif, og hvilke der er sans serif.


Du har ret i, at det nok er de færreste brugere, der har tjek på skrifttypernes familieforhold. Men der er dog en stor fordel i, at man kan vælge alle skrifttyper i begge rullemenuer. Det gør det nemlig muligt at få vist en sans-serif i stedet for en serif!

Men indrømmet, jeg tror nu ikke, det er for at være flinke, at Thunderbird-folkene har valgt at vise alle skrifttyper begge steder. Jeg tror, det skyldes, at man ikke har mulighed for at kende alle skrifttypers familieforhold.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6886
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49


Tilbage til Fejl eller mangler

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron