Mozbackup alternative til ubuntu/kubuntu?

Her kan du få hjælp til problemer med Linux-distributionen Ubuntu.

Mozbackup alternative til ubuntu/kubuntu?

Indlægaf morten_s » lør jul 25, 2015 15:55

Jeg er meget glad for dette like problem som du har oversat til dansk, men hvilket alternative der for linux til min kubuntu 15.04 distro på dansk?

Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:39.0) Gecko/20100101 Firefox/39.0

http://kimludvigsen.dk/programmer-tools-mozbackup.php
morten_s
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: lør jul 25, 2015 15:49

Re: Mozbackup alternative til ubuntu/kubuntu?

Indlægaf Kim Ludvigsen » lør jul 25, 2015 17:26

Der findes ikke et lignende program til Linux.

Det nemmeste vil være at bruge Firefox Sync til at synkronisere din Firefox med Mozillas server. Herefter kan du gendanne dine data på en anden computer ved at logge ind på Firefox-kontoen fra denne. Har du flere computere, kan du bruge Sync til altid at have de samme bogmærker, udvidelser osv. på alle computere. Dette er både den nemmeste og den mest sikre løsning - også nemmere og mere sikker end Mozbackup.

Alternativt kan du nemt lave en manuel backup - den kan så også bruges til Thunderbird. Åbn en terminal i din hjemmemappe og indtast/kopier følgende for at lave en backup af Firefox' brugerfiler:
zip -r Skrivebord/Firefox-DAGSDATO.zip .mozilla

Thunderbird:
zip -r Skrivebord/Thunderbird-DAGSDATO.zip .thunderbird

Du skal så blot udskifte DAGSDATO med dags dato, eller helt udelade det, hvis du ikke vil have medtaget en dato for backuppen. Backuppen placeres på dit Skrivebord i form af en zip-fil - Mozbackup laver også blot en zip-fil.

Bemærk, at Firefox/Thunderbird skal være lukket, når du laver backup. Her er Mozbackup lidt smartere, fordi programmet selv kommer og giver dig besked om at lukke programmerne. Mozbackup er også lidt kønnere end en kommandolinje. Den manuelle metode er desuden noget mere besværlig, hvis du skal gendanne en backup, men det kan du altid få hjælp til her eller i MozillaDanmarks forum.
Mvh.
Kim Ludvigsen
Kim Ludvigsen
Site Admin
 
Indlæg: 6990
Tilmeldt: tors jun 08, 2006 0:49


Tilbage til Ubuntu Linux

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron