Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Google for begyndere

Er du træt af at dine børnebørn hele tiden skal forklare dig, hvordan man ordner eller finder ting på nettet? Der er altid noget du laver forkert og har brug for en forklaring på, uanset hvor meget du prøver at finde ud af internettet og din computer.


Bare rolig. Her forklarer vi en af de meste brugt værktøjer på nettet. Nemlig Googles søgemaskine. Google er det mest brugt værktøj på nettet. Hvis man har viden om hvordan man bruger Google, så slipper man for mange af børnebørns forklaringer, da man bare kan søge efter informationen på Google i stedet for at spørge familien.

Hvordan fungerer det?

Til at starte med skal man åbne en internetbrowser. Der er mange forskellige der kan bruges. Derefter skal man finde googles hjemmeside, som er google.dk. Det sætter man ind i søgefeltet øverst på skærmen. Så kommer der et søgefelt, hvor man kan søge efter lige hvad man har lyst til.

Som de fleste af søgemaskinerne er det svært for Google at vide nøjagtigt hvad du leder efter, hvis du bruger en hel sætning. Det, man kan gøre i stedet for, er at sætte to til fem søgeord ind i søgefeltet. At bruge søgeord i stedet for sætninger gør en kæmpe forskel, når man skal finde noget på nettet.

Google læser de ord, der sættes i søgemaskinen, og sammenligner dem med alle de hjemmesider, som de har i deres database. Google finder derefter en liste over de mest anvendte internetsider, der passer til de søgeord, du søgte efter. Hvis den første søgning ikke giver dig de resultater, som du ledte efter, så kan du prøve igen med lignende men forskellige søgeord.

Hvad kan findes med søgemaskiner på internettet?

Søgemaskiner er vigtige at kunne finde ud af, fordi de er din vej til næsten al information på nettet. Det gælder når man leder efter information til hverdagen, som f.eks. hvor mange mennesker der bor i Danmark men også middagsopskrifter eller hvis man er på jagt efter nyt tøj. Når man endelige kan bruge søgemaskiner, så kan man også søge efter information, der handler om, hvordan man laver andre ting på computeren.

Fra online shopping til billeder af din næste rejsedestination, kan Google være til tjeneste. Mulighederne er uendelige og det foregår privat. Det betyder at man kan købe eller lede efter personlige produkter. Er du interesseret, så kan du se mere her.