Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Sådan forbedrer du netforbindelsen derhjemme

Vi kender alle sammen frustrationen, der kan boble op indeni, når man ikke har ordentligt net. Endnu værre er det næsten, når det drejer sig om forbindelsen i hjemmet, for der skal det altså bare fungere. Der kan være mange grunde til, at din internetforbindelse skranter. Måske har du ikke valgt den rigtige bredbåndspakke, men det kan også have med afstanden mellem computer og router at gøre. Vi har samlet en håndfuld tricks til dig, der vil den dårlige forbindelse til livs.

 

1. Dækker din bredbåndspakke dine behov?

Det første du skal overveje er, om din bredbåndspakke overhovedet dækker dit behov. Hvis du jævnligt har brug for at hente eller uploade store filer eller har brug for at have en masse forskellige ting, som trækker på internettet, kørende på samme tid, kan du overveje en opgradering. Du kan starte med at prøve en speed-test på speedtest.net og tjekke, hvor meget din forbindelse trækker.

 

2. Sluk og tænd

Det er et næsten øretæveindbydende åbenlyst råd, men vi glemmer det også selv sommetider, og du bliver måske overrasket. Sluk både for routeren og computeren, vent ti minutter og tænd så igen. Når det hele kører, er der muligvis sket et sandt wifi-mirakel.

 

3. Placering i forhold til routeren

Hvis du ikke får noget ud af at genstarte apparaterne, så skal vi kigge lidt på placeringen af din router. Står routeren i den modsatte ende af dit hjem? Så kan det meget vel være grunden til din sløje forbindelse. Tjek om du skulle have mulighed for at få routeren tættere på der, hvor du bedst kan lide at sidde og arbejde eller surfe.

 

4. Invester i noget forstærkning

Er det ikke en mulighed for dig at flytte dig i forhold til routeren – eller at flytte routeren tættere på dig – så er der stadig råd at hente. Du kan for eksempel investere i en forstærker, som kan hjælpe dig med at forbedre netforbindelsen i hjemmet, så signalet altså kan nå længere rundt. Det kan for eksempel anbefales, hvis dit hjem spænder over mange kvadratmeter, og du skal have jævn dækning i alle rum.

 

5. Tjek din udbyder

Du har prøvet det hele: Genstart, placering, forstærkning. Og nu er vi kommet til et lidt trælst punkt, eller i hvert fald noget, som er lidt uoverskueligt, hvis du lige har kastet penge efter en ny forbindelse – men der er faktisk mulighed for, at det er din udbyder, den er gal med. Selv i større byer er der nogle af de store udbydere, som har huller i deres dækning. Ofte kan du tjekke op på den lokale dækning på din udbyders hjemmeside. Hvis de ikke kan levere varen, så er det måske værd at kigge sig omkring efter en anden.

 

6. Forhør dig hos naboerne

Inden du vælger en udbyder, er det værd at tjekke med de nærmeste naboer, hvem der leverer bredbånd til dem. For har de en sløj forbindelse hos én udbyder, så er der risiko for, at du vil opleve det samme. Så husk at være kritisk.