Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Windows eller Apple: Hvad skal I vælge til arbejdspladsen?

Over de senere år har Windows og Apple delt vandene, når det handler om IT både til professionelt og til privat brug. Nogle mener, at Apple er fremtiden og andre mener, at Windows er det rette og mest fornuftige valg. Det kan være svært at vælge - især hvis man ikke ved nok om forskellene på de to konkurrerende IT mærker.

 

I denne artikel vil vi derfor udpensle nogle af de største forskelle, som Windows og Apple tilsyneladende har. Læs med og beslut dig for, om du skal være Windows eller Apple tilhænger!

Styresystemerne: Den velkendte og den nye

En af årsagerne til, at du måske bør vælge Windows til arbejdspladsen er, at langt de fleste af os kender Windows styresystemer fra tidligere. Windows har uden tvivl haft den største markedsandel af forbrugere, idet Windows er et ældre mærke og ikke fik kamp til stregen før Apple kom på banen.

 

Hvis du ikke ved, hvilket mærke dine medarbejdere foretrækker, kan det være en god idé at holde sig til de velkendte styresystemer fra Windows. Samtidig spiller Windows programmerne perfekt sammen med Office pakken fra Microsoft, som langt de fleste kontorer bruger i mange sammenhænge.

Hardwaren: Hvad bør du overveje?

Selvom Windows måske vinder i forhold til styresystemet, giver Apple kamp til stregen, når det handler om hardware. Der er aldrig gået på kompromis med materialerne og kvaliteten. Opløsningen på Apple computere er eksempelvis ekseptionel grundet retinaskærme. De fleste computere fra andre mærker er en generation bagud på dette punkt. 

 

Yderligere er Apple kendt for at udvikle computere, som kan holde strøm i lang tid. Her har Windows produkter tidligere haft problemer med at følge med - og selvom Windows computere bliver bedre og bedre, vil Apple produkterne stadig vinde.

Stil og design: Hvad er du til?

Vi er selvfølgelig også nødt til at diskutere de to forskellige stilarter, som Windows og Apple hver især bringer på banen. Der er nemlig ingen tvivl om, at Apple har fortryllet os med deres innovative designs. Dog har Windows - og mange andre store IT mærker - gjort deres for at følge med på denne nye IT modebølge.

 

I starten af Apples karriere, har Apple helt sikkert vundet hjerterne hos mange af os, når det handler om stil og design. Dog kan Windows i den grad følge med i dag, hvor nye og innovative produkter bliver udviklet - ligeledes med henblik på et blikfangende design.