Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Black Week - Alt du skal vide

Hvem vil ikke gerne spare penge på indkøb? Uanset om det er shopping til dig selve eller gaveindkøb til fødselsdage og jul.

Black Friday er kommet for at blive i den danske detailhandel, og mange forbrugere ser frem til denne dag hvert år. Denne tilbudsfredag har efterhånden udviklet sig til fænomenet Black Week, som er en hel uge med gode tilbud. Nogle forretninger kører sågar med Black Month, Black Weekend og Cyber Monday.

Kort sagt - der er gode muligheder for at gøre en god handel i slutningen af november hvert år.

Udforsk Black Week

Du kan finde meget info om Black Week på nettet. Både hvilke butikker der kører med konceptet, men også hvilke rabatter de kan tilbyde. Du kan også tage din bedste ven eller veninde under armen, og hive dem med ud og undersøge det i virkeligheden.

Nærmest alle har et godt tilbud til Black Friday - selv mange Dating sider.

Black Week vs. Black Friday

I modsætning til Black Friday, som er den sidste fredag i november, hvor der er tonsvis af tilbud i utallige butikker, så er Black Week en hel uge fyldt med tilbud. Her kører butikkerne altså tilbuds-kampagner i mere end blot én dag.

Det er forskelligt fra butik til butik, om de for eksempel kører med 20 % rabat på hele sortimentet, eller om deres tilbud ændres for hver dag i løbet af ugen.

Black Week tilbud kan også betyde, at en forretning vælger at have vilde tilbud på udvalgte varer. Det kan eksempelvis være en elektronikbutik, der sælger en ny smartphone til en vanvittig pris i et tidsrum på få timer.

Black Week shopping tips

Selvom Black Week ikke er lige så udbredt i Danmark, som i nogle andre lande, kan du stadig drage fordel af de gode rabatter, som nogle butikker tilbyder.

Her er nogle gode shoppingtips til Black Week:

 1. Planlæg i god tid!:
  Lav en liste over de ting, du virkelig har brug for eller ønsker at købe. Dette hjælper dig med at undgå impulsive køb.
 2. Undersøg varerne:
  Tjek priserne på de varer, du ønsker at købe, i forvejen, så du kan vurdere, om tilbuddene under Black Week faktisk er gode.
 3. Sæt et budget:
  Beslut, hvor meget du har råd til at bruge, og hold dig til dette budget. Det er nemt at lade sig rive med af tilbuddene.
 4. Tjek tidlige tilbud:
  Nogle butikker begynder tilbuddene allerede tidligt i ugen, så følg med på deres hjemmesider og nyhedsbreve for at få fat i de bedste tilbud.
 5. Shop online:
  Undgå køer og stress ved at shoppe online. Mange butikker tilbyder gratis levering eller afhentning i butikken, hvilket gør det nemt og praktisk.
 6. Sammenlign priser:
  Brug prisjagt-værktøjer og hjemmesider til at sammenligne priser fra forskellige forhandlere og sikre, at du får den bedste aftale.
 7. Tjek returpolitikken:
  Sørg for at kende butikkens regler for returnering, så du ved, hvad du skal gøre, hvis du fortryder dit køb.

Forbliv sikker imens du shopper online i Black Week

Det er vigtigt at shoppe sikkert når man shopper online, for at undgå svindel, beskytte dine personlige oplysninger og ikke mindst sikre, at du får de varer, du har bestilt.

Her er nogle råd til at shoppe sikkert online:

 • Brug pålidelige websteder: Handl kun på velkendte websteder og onlineforhandlere med et godt omdømme. Undgå ukendte eller tvivlsomme sider.
 • Brug stærke adgangskoder: Opret unikke og komplekse adgangskoder for dine onlinekonti, og skift dem regelmæssigt. Brug en adgangskodeadministrator til at hjælpe med at holde styr på dem.
 • Pas på phishing-forsøg: Vær opmærksom på e-mails eller beskeder, der beder om personlige oplysninger eller indeholder mistænkelige links. Svindlere bruger ofte phishing-forsøg for at narre folk.
 • Brug sikre betalingsmetoder: Når du handler online, skal du bruge velkendte betalingsmetoder som kreditkort, PayPal eller betalingssystemer med køberbeskyttelse. Undgå at sende penge via bankoverførsel eller kontanter pr. post.

Ved at følge disse tips kan du hjælpe med at sikre, at din online shoppingoplevelse er så sikker som muligt. Hvis noget virker mistænkeligt eller for godt til at være sandt, skal du være ekstra forsigtig og bruge din sunde fornuft.

Ofte stillede spørgsmål

Herunder kan du læse svar på de mest almindelige spørgsmål omkring Black Week.

Hvad er essensen af Black Week?

Black Week er ugen, hvor dine yndlingsbrands og -butikker har gode tilbud og vilde rabatter. Du kan være heldig at finde noget fra din ønskeliste til billige penge, og du kan også bruge ugen på at tyvstarte på julegaveshopping.

Hvor kommer Black Week fra?

Black Week udspringer af Black Friday, som er en amerikansk tilbudsfest. Black Friday ligger om fredagen i Black Week.

Sæt kryds i din kalender til Black Week 2023

Black Week starter i 2023 den 16. november. Black Friday falder på den 24. november 2023.