Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Undgå sammenfiltrede ledninger i hjemmet og industrien

Hader du ikke bare når der ligger kabler overalt og du ikke kan se hvor de starter og hvor de ender?

Kabler har deres eget liv, når de bare ligger ved siden af hinanden, så hvis ikke der er noget til at holde styr på dem eller bestemme hvilken retning de skal ligge, så vil de filtre sig ind i hinanden på et tidspunkt. Det er nu ganske nemt at finde en løsning på alle de løse ledninger. Du skal bare ned i butikken og købe en pakke strips, så du kan bundte alle dine ledninger.

Nu er det jo en rimelig simpel procedure at købe og påsætte kabelstrips på dine forlængerledninger og andre ledninger der stikker ud over det hele. Det er til gengæld noget helt andet når der er tale om ledninger i industrien, som skal bundtes. Det er for det første ikke bare en enkelt ledning eller to der skal foldes sammen og strippes, som man også kalder det. Det er ofte meget tykkere ledninger eller kabler, som skal trækkes meget langt og derfor er det næsten uundværligt med kabelbindere til at sikre sig at ledningerne går derhen hvor de skal og ikke filtrer sammen. Samtidig undgår man også at ledningen forvilder sig og bliver skåret over eller at den, i en levnedsmiddelindustri, bliver dyppet i kogende væsker.

De industrielle kabelbindere er fremstillet efter alle kunstens regler, så de er robuste og kan holde til det hårdføre liv der er på en fabrik. Skal en ledning eller et bundt af ledninger for eksempel ligge udenfor, så kræver det at det, der holder dem kan tåle sollys uden at blive nedbrudt. UV-stråler er noget af det, der nedbryder selv plastic og gør det porøst, så det slides hurtigere. Med UV-bestandige kabelbindere er man sikker på at det ikke er solen der ødelægger produktet.

I andre sammenhæng er det vigtigere at kabelbinderne kan modstå varme, åben ild, kemikalier og lignende og i nogle tilfælde er det ikke nok med plastic, da der skal ekstra holdbarhed til. I så fald kan man bruge stålstrips i stedet. Det er typisk nogle der skal holde sammen på elementer der skal transporteres langt og ikke må slippe fri før ankomsten til destinationen. Det kan også være i sammenhænge, hvor plastic kabelbindere vurderes til at være for ustabile og måske vil glide af.

Mange haveejere bruger stålstrips i deres drivhus til at hænge noget op i taget eller når de skal sikre sig at en slange sidder fast på en tud. Der er dog mange der er gået over til plasticstrips fordi de er noget billigere, men til gengæld er de også meget hårdføre. Det er blot solens stråler der kan være hårde mod plasticstrip, hvor stålstrips til gengæld er mere udsat for vand. Begge dele er vigtige elementer i et drivhus, så hvis du står overfor valget om hvad du skal bruge, så brug din samvittighed først og tænk på miljøet.