Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Bliv dus med din computer

Computeren har efterhånden erstattet hunden som menneskets bedste ven. Vi har den med alle steder ofte i form af en smartphone, for mobiltelefonen er jo efterhånden en helt lille computer. Vi har den med alle steder, og vi kan ikke undvære den. Vi kigger på den hele tiden for at være sikker på, at vi ikke går glip af noget.

Det er ikke kun noget vi gør af lyst, det er efterhånden også snart en nødvendighed, for det er efterhånden svært at klare sig uden at kunne finde ud af de mest basic ting på en computer.

Her er en liste over ting på computeren, som det for mange mennesker vil være en god ide at have bare en eller anden form for kendskab til.

 

Internettet

Hvis du vil bruge internettet, og det vil de fleste efterhånden, for man kan så mange ting på internettet, som de fleste ikke vil undvære, så skal du kunne finde ud af at bruge det – hvilket efterhånden bestemt ikke er svært. Det er ikke som i gamle dage, nu skal man egentlig bare trykke på en knap.

Vælg hvilken browser du vil bruge, åben den og søg på det, du gerne vil finde.

Det er meget simpelt, men noget, der er meget vigtigt at huske, hvis din enhed er på nettet, er at få installeret et antivirusprogram. Et antivirus kan sikre din computer mod malware, og malware har du bestemt ikke lyst til at få for tæt på din computer. Så husk det, inden du går på internettet.

 

Skriveprogram

For mange er det også en god ide at kunne betjene et skriveprogram. I et skriveprogram kan du selvfølgelig skrive – det er nyttigt i mange professioner.

Der findes forskellige skriveprogrammer, så du må finde det, der passer bedst til dit behov: Skal du kun skrive, eller skal du også kunne tegne og arbejde med billeder; programmerne er gode til forskellige ting.

 

PowerPoint

PowerPoint er et præsentationsprogram. Med dette program kan du lave præsentationer, der indeholder tekst og billeder. Du kan lave forskellige effekter og farver, så din præsentation bliver spændende at se på.

PowerPointen skal understøtte det, du siger. Det er dine noter, og det bidrager med et visuelt element til din mundtlige fremstilling. Det kan virke rigtig godt, men overdriv det ikke – især ikke de mange effekter, for det kan blive for meget.

Mange kan have god nytte af at kunne lave en PowerPoint-præsentation. Bare ved at kunne det mest simple, kan man komme langt.

 

Excel

Excel er et rigtig fint regneprogram. Her kan du taste tal ind, og så regner programmet for dig. Hvis du ikke har så godt styr på Excel, som du gerne ville have, så kan du tage et VBA-kursus på dansk for at blive bedre.

 

Facebook

Den sidste ting, der skal nævnes her af nyttige ting, der er værd kende til på sin computer, er Facebook. Man behøver ikke at lægge billeder op og at kommentere en hel masse, når man har en Facebookprofil, det er ikke derfor, Facebook bliver nævnt her. Facebook er med, fordi det ofte er her, man kommunikerer med andre. Mange bruger Facebook, når de skal lave aftaler og så videre, og derfor kan du hurtigt gå glip af en hel masse, hvis folk ikke kan få fat i dig over Facebook.