Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Videoovervågning boomer i Danmark

Du har sikkert hørt om det fra din nabo eller en længere oppe på vejen, eller måske du rent faktisk selv er blevet udsat for det – i hvert fald hvis man skal følge statistikkerne. Vi taler naturligvis om indbrud. Indbrudstyvene flokkes inden for landets grænser, og så sent som for bare tre år siden tog Danmark prisen som europæisk rekordholder, hvad angår flest antal indbrud. Det er decideret ubehageligt og uhyggeligt at opleve ens hus blive endevendt af ukendte gerningsmænd, og indbrud anses af de fleste som et alvorligt overgreb på såvel hjem som privatliv. Måske netop derfor er videoovervågning blevet et ekstremt populært værn blandt danskerne, som køber og installerer overvågningskameraer på stribe i deres private hjem. Og skal man tro på nylige undersøgelser, kunne noget endda tyde på, at den øgede implementering af videoovervågning rent faktisk også har sin effekt – med positivt fortegn.
 

Videoovervågning – en populær trend blandt danskerne

Videoovervågning som beskyttelses- og sikkerhedsmæssig foranstaltning er langt fra et nyt fænomen i det danske samfund. Det nye er derimod den voldsomme stigning i brugen blandt hr. og fru Danmark, der i den grad har taget videoovervågningen til sig, nærmest som fast inventar i hjemmet. Ifølge en undersøgelse, der er foretaget af Boligsiden.dk, havde hver 7. dansker installeret videoovervågning i hjemmet, hvilket underbygges af tal fra Danmarks Statistik, der indikerer et markant fald i antallet af indbrud. At lave en direkte årsag/virknings-kobling mellem disse to tendenser er måske lige overilet, men ikke desto mindre antydes der en potentiel sammenhæng, der om ikke andet påpeger en positiv udvikling samt en mulig begyndende overvågnings-trend blandt danskerne.

 

Et par gode råd til videoovervågning

Videoovervågning handler vel bare om at sætte et videokamera op og trykke optag – eller hvad? Videoovervågning er efterhånden langt mere end denne forsimplede opfattelse, og du kan i dag ende med at skulle af med store summer af penge for tilsvarende store og teknologisk avancerede overvågningssystemer. Det behøver dog ikke nødvendigvis at koste en bondegård at føle sig sikker i ens private hjem, og der findes mange gode videoovervågning

Se de mange muligheder for videoovervågnings pakkeløsninger og læs med nedenfor, hvor du får et par korte, hurtige råd til investering i den rette type videoovervågning til din privatbolig.

For det første skal du ikke vælge det første og bedste tilbud, der dukker op i din Google-søgning. Du bliver formodentlig bombarderet med dyre og komplette kamerasystemer op til mange tusinde kroner. Med den rette kritiske sans kan du nemt sortere de dele væk, som ikke er tvingende nødvendige for at sikre tilstrækkelig overvågning i dit hjem. Du kan finde et bredt udvalg af kvalitetskameraer hos Bagger Låse & Alarm A/S.

For det andet bør du overveje kameraernes kvalitet. Slå fornuften til og find den gyldne mellemvej blandt de billige løsninger, der formodentlig indeholder kameraer af analog kvalitet, som ikke er tidssvarende i forhold til den teknologiske udvikling anno 2018, og de allerdyreste løsninger, hvor den høje pris sandsynligvis aldrig vil kunne matche produktets kvalitetsniveau.

For det tredje skal du vælge kameraløsningens omfang ud fra netop dit behov. En god tommelfingerregel lyder, at dit private hjem er dækket relativt godt ind med installering af fire kameraer. Det kræver heller ikke de store tekniske evner at trække netværkskablerne fra kameraerne til optagerboksen (NVR), hvilket sparer dig for køb af installering.

Men selvom installeringsprocessen er forholdsvis nem og de fleste netværksbokse meget brugervenlige, vil vi give et sidste råd: Vær ikke for stolt til at kontakte kundeservice. De er kun et telefonopkald væk, og du har krav på den fornødne hjælp.

Rigtig god fornøjelse med at sikre dit hjem.