Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Udnyt din fritid maksimalt

Arbejde og andre praktiske ting kan hurtigt komme til at fylde rigtig meget i hverdagen. Måske er det kommet dertil, hvor du ikke føler, du har nok fritid, og så handler det i høj grad om, at man får udnyttet tiden bedst muligt. Det findes der flere måde at sikre sig, og det kigger denne lille blogartikel lidt på.

Måske bruger du samtlige af dine pauser på at tjekke op på fodbold Danmark. Eller også spiller du spil, hver eneste gang du har chancen, fordi du ikke rigtig kan finde på andre ting at lave. Det er på tide, at du udnytter din fritid bedst muligt, og det er faktisk ikke så svært, som det kan lyde.

 

Find dig en ny hobby

Hvis du gerne vil have mere ud af din fritid, så er det faktisk ikke så dum en idé at overveje, hvordan du kan få dig en god, ny hobby. Selvom det kan virke lidt struktureret, så er det faktisk netop struktur, som kan sikre, at du har det sjovt med dine hobbyer. Ved du eksempelvis, at hver mandag og torsdag er det tid igen, behøver du ikke at gå og have dårlig samvittighed over at bruge for meget eller for lidt tid på det – det er bare sådan, det er.

En hobby kunne eksempelvis være en sportsgren, som mange vælger, fordi de så samtidig får deres ønskede motion imens. Sport er da også noget, hvor man ofte kommer hjem med et smil på læben, og derfor er der mange gode grunde til at vælge netop sådan noget.

Det er dog langt fra eneste mulighed, for det kunne også være, man ville være med i en bogklub, hvor man snakker om bøger, man har læst fra gang til gang. Der findes også andre former for fordybelse, som er mindre fysisk krævende, hvilket jo ikke nødvendigvis er sagen i fritiden, hvis man allerede har et fysisk krævende arbejde.

 

Planlæg din tid

Planlægning er den bedste måde at få mest muligt ud af sin fritid. Gør man det, har man også langt mere overskud til at nyde tiden, når man endelig holder fri. Hvis man ved, at man er færdig med dagens gøremål, kan man smutte videre til andre ting, og på den måde har man hjulpet sig selv godt på vej.

Planlægning af tiden behøver ikke tage mere end 10-15 minutter søndag aften, hvor man lige skaber et overblik over den uge, man skal til at i gang med.

 

Føl, at du har fri

For at få meget ud af sin fritid, skal man også føle, man slapper af. Det vil sige, at man ikke skal føle det som en pligt, når man gør noget andet end alt det praktiske. Mange har eksempelvis svært ved at lægge de praktiske ting fra sig, selv når de egentlig burde give sig selv lov. Det kan være sundt bare at glemme alt om pligter for en stund og udelukkende fokusere på de ting, man har allermest lyst til at lave lige nu.