Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Om Ludvigs hjørne

Ludvigs Hjørne er lavet og vedligeholdes af Kim Ludvigsen. Artikler og trin for trin-guider laves, når jeg har tid og lyst, så du kan ikke forvente nyt materiale hver dag. Til gengæld kan du kvit og frit bruge materialet med de begrænsninger, der er nævnt på siden om ophavsret.

Hjemmesiden er opdelt i fire dele:
Programmer, hvor du kan læse om forskellige programmer samt finde links til at downloade dem. Til hvert program er der en trin for trin-guide, der hjælper dig godt i gang med at bruge programmet.

Tips & tricks, hvor du kan finde tips og tricks samt gode råd til brugen af din computer og internettet. Herunder hvordan du undgår virus, spam og andre ubehageligheder.

Diverse, hvor du kan finde artikler, som ikke passer ind i de andre kategorier. Her kan du for eksempel læse om en 89-årig surfer, og om hvad shareware og de andre ware-navne dækker over.

Hjælp, hvor du blandt andet kan finde en oversigt over hjemmesiden og få hjælp til at downloade og installere programmer.

Hertil kommer et forum, hvor du kan få hjælp til alskens it-relateret, og hvor du selvfølgelig også er velkommen til at hjælpe andre.

Nogle programmer og tips er samlet i temaer, for eksempel et sikkerhedstema, hvor du kan finde såvel tips & tricks som omtale af sikkerhedsprogrammer og trin for trin-guider til brugen af dem. Du kan stadig finde programmerne og tipsene på deres vanlige plads, temaet samler blot trådene.

Navigering på siderne

Du kan navigere mellem de forskellige dele via menuen øverst på siden, og du kan navigere i undersiderne via menuen i den venstre bjælke. Og endelig kan du bruge søgefunktionen, hvis du leder efter hjælp til et specielt program eller et specielt emne. Du skal blot skrive et eller flere søgeord og trykke på ENTER.

Du kan nemt udskrive siderne, så du for eksempel kan have trin for trin-guiderne liggende på bordet, mens du lærer programmerne at kende. Når du udskriver en side, får du kun udskrevet teksten i dette felt. Topbjælken og bjælken til venstre udskrives ikke, da de alligevel ikke er meget bevendte på et stykke papir.

Du er mere end velkommen til at skrive til mig, hvis du har kommentarer til indholdet på hjemmesiden, eller hvis du har forslag til programmer eller artikler. Du kan skrive til mig på [email protected], eller du kan skrive til mig i forummet.

Om Ludvig

Jeg startede i det små som journalist tilbage i 1982 ved at udgive et musikblad, hvor jeg selv skrev en god del af indholdet. Bladet måtte dog lukke allerede efter fem numre - det var før pladebranchen begyndte at bruge penge på reklamer.

Efter en afstikker væk fra grifleriet, vendte jeg tilbage i 1995 som freelance-skribent for Politikens ugentlige sektion Computer. Som navnet antyder, var vægten nu lagt på computer-stof. Computer-sektionen lukkede ved udgangen af 2001, men inden da var jeg begyndt at skrive for Komputer for alle.

Jeg har desuden skrevet nogle hæfter for forlaget Libris. Det første omhandlende gratis programmer, som man kan finde på internettet. Hertil kommer hæfterne Firefox & Thunderbird, Internet Explorer 7, der også er udgåede, samt På nettet med Windows Vista, Hjemmesider med KompoZer og Ubuntu - Lær det selv, der er stadig i handlen, du kan læse mere om hæfterne på min Libris-hjemmeside.

Ludvigs Hjørne er ikke min eneste hjemmeside. Jeg har også lavet ordforklaring.dk, der hjælper med at udrydde misforståelser, når det gælder betydningen af forskellige ord, ordsprog og vendinger. Ugens Horoskop leverer verdens mest nøjagtige og detaljerede horoskoper, helt gratis. Og så er der den nu halvdøde netavis Polimiken med slogannet: En levende netavis der tør, hvor selv Ekstra Bladet tier.

Mit nyeste projekt er en hjemmeside om Thailand som målet for din drømmeferie: http://rejse-til-thailand.dk.