Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Hjælp til Ubuntu

Hvis du får problemer med Ubuntu, er der masser af hjælp at hente på internettet.

Som i alle andre styresystemer kan du rende ind i problemer, når du bruger Ubuntu. Og selvom guiderne her på Hjørnet er omfattende, så kommer de ikke rundt i alle hjørner af Ubuntu. Og de er heller ikke rettet mod problemløsning, men handler i stedet om den almindelige brug af Ubuntu.

Start med at tjekke, om du kan finde en løsning i Ubuntus indbyggede hjælpefunktion: System => Hjælp og support. De fleste af hjælpeteksterne er på engelsk, men en del af dem er oversat til dansk.

Hvis det er et specifikt program, du har problemer med, så tjek programmets hjælpefunktion. Den kan normalt findes under menupunktet Hjælp. Også her vil du se, at de fleste tekster er på engelsk, men at en del er oversat til dansk.

Har du stadig ikke fået løst problemet, er der heldigvis masser af hjælp at hente på internettet. Du kan selvfølgelig få hjælp i forummet her på Hjørnet, se menubjælken øverst, men de rigtige Ubuntu-nørder finder du i ubuntudanmarks forum. Besøg også ubuntudanmarks hjemmeside, hvor du kan finde guider og hjælp til forskellige opgaver i Ubuntu.

Du kan også finde nogle Ubuntu-guider på ubuntuDK.

Foretrækker du at hente hjælp i nyhedsgrupperne, kan du bruge gruppen dk.edb.system.unix.

Vær opmærksom på, at når du søger hjælp på nettet, vil du ofte få svar, der kræver, at du bruger terminalvinduet. Lad ikke det afskrække dig. Vejledningerne er ofte lige til at kopiere ind i terminalvinduet, så du skal ofte bare vide, hvordan du åbner et terminalvindue, og det kan du selvfølgelig se i guiden Terminalvindue (kommandoprompt).

Indeks over Linux-sider