Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Opsætning og brug af Ubuntu

Jeg har lavet en række guider til opsætning og brug af forskellige funktioner i Ubuntu. Du kan således læse, hvordan du bruger panelerne på skrivebordet, hvordan du finder rundt i mappesystemet, og hvordan du tilpasser udseendet på Ubuntu.

Du får her en kort beskrivelse af de enkelte guider samt links til dem.

Sidens indhold:   

Skrivebordet   

I guiden Skrivebordet gennemgår jeg bl.a. udskiftning af baggrundsbillede (tapet), hvordan du ændrer størrelsen på skrivebordets ikoner - uafhængigt af hinanden - og hvordan du bruger Ubuntus virtuelle skriveborde, også kaldet arbejdsområder.

Paneler (proceslinje)   

Panelerne er ganske vist placeret på skrivebordet, men de indeholder så mange muligheder, at de har fået deres egen guide. Panelerne svarer til proceslinjen i Windows, men de kan så uendeligt meget mere. I guiden Paneler fortæller jeg, hvordan du bruger panelerne og elementerne i dem, hvordan du tilpasser panelerne, og hvordan du tilføjer nye, praktiske elementer.

Tilpas udseende   

Du kan give Ubuntu en ny personlighed med et tema, der udskifter baggrundsbillede, ikoner, farveskemaer m.m. Og du kan selvfølgelig også tilpasse de enkelte dele hver for sig. I guiden Tilpas udseende hjælper jeg dig med at gøre Ubuntu flottere. OBS! Se også guiden Avanceret øjenguf.

Filhåndtering og mapper   

I guiden Filhåndtering og mapper kan du læse, hvordan du bruger Nautilus, Ubuntus "Stifinder". Du kan fx bruge faneblade, sådan som du kender det fra browseren, så du kan have flere åbne mapper i det samme vindue.

Små tips og tricks   

Jeg har samlet en række små tips og tricks til brugen af Ubuntu. Du kan fx læse, hvordan du nemt kopierer og indsætter tekst med musen; hvordan du lader fremmede bruge computeren uden risiko for, at de ødelægger noget; hvordan du får startet programmer, når computeren startes, og såmænd også hvordan du bruger terminalvinduet, hvis du har lyst til at lege nørd.

Indeks over Linux-sider