Nyeste sider på Ludvigs Hjørne: sammenligning af online backup og af antivirusprogrammer.

Ludvigs Hjørne

Ubuntu i Windows

Det er muligt at installere Ubuntu inde i Windows, ligesom hvis du installerede et almindeligt Windowsprogram.

I stedet for at skulle boote på en cd og så installere Ubuntu, kan du installere Ubuntu inde i Windows. Det har den fordel, at Ubuntu installeres ligesom et almindeligt Windows-program. Det er både nemt og velkendt.

Samtidig vil du få mulighed for at bruge både Windows og Ubuntu på computeren. Det fungerer på den måde, at du ved opstart af computeren skal vælge, hvilket styresystem du vil bruge.

Der er dog også et par ulemper ved at installere inde i Windows. Det betyder nemlig, at Ubuntus filsystem placeres inde i Windows' filsystem, hvilket kan resultere i en mærkbar hastighedsforringelse. Og mens du fra en almindelig Ubuntu kan få adgang til dine filer på Windows-drevet, så er dette ikke muligt, hvis du har installeret inde i Windows.

Jeg vil derfor fraråde installationen inde i Windows, og jeg vil ikke behandle fremgangsmåden yderligere på disse sider. Hvis du vil have mulighed for at vælge mellem Windows og Ubuntu, så tjek i stedet guiden Ubuntu ved siden af Windows. Det er ikke meget sværere at installere ved siden af Windows, og du slipper for ulemperne.

Indeks over Linux-sider